Oferte locuri de munca top

Cat castiga Constanda de la Primaria Bucuresti

Primăria Generală a Capitalei îi va ceda lui Costică Constanda un teren în suprafață de 14.975 mp și construcțiile aflate pe acesta ca modalitate de executare silită. Aceasta după ce Primăria Generală a pierdut definitiv procesul intentat de Costanda și soția lui pentru terenurile situate în str. Turgheniev 11-15 și, respectiv, în bd. Aviatorilor 110-112.

În urma sentinței judecătorești, Primăria Generală este obligată să îi plătească lui Costanda suma de 69,3 milioane de euro echivalent în lei la cursul din ziua plății, precum și dobânda legală aferentă acestei sume începând cu data introducerii de către reclamanți a acțiunii în instanță, adică 20 ianuarie 2010.

Reclamanții vor mai încasa și dobânda aferentă sumei de 6,4 milioane de euro pe care au primit-o ca diferență de valoare între terenurile pe care le-au pierdut și cele care le-au fost acordate ca despăgubire.

În schimb, tot conform deciziei tribunalului, Costică Costanda va returna Primăriei Generale, terenul de 28.500 mp situat in București, șoseaua Nordului, precum și construcțiile de pe acesta.

Decizia de cedare a terenurilor urmează să fie aprobată astăzi de Consiliul General al Capitalei. In sedinta de ieri, acest proiect a fost respins.

Terenul de 14.975 de mp pe care Costanda îl va primi drept despăgubire este constituit din două loturi, unul în suprafată de 3.695 mp aflat în str. Aron Cotruș, iar al doilea in suprafață de 11.280 mp aflat pe Sos. Nordului. Ambele loturi vor fi restituite cu construcțiile situate pe acestea.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus
Translate »