Oferte locuri de munca top
ARENA Constructiilor

Cat costa finalizarea Stadionului Municipal Targu Jiu

Stadionul Municipal Târgu Jiu este realizat în proportie de 100%, dar nu este încă funcțional din cauza lipsei lucrărilor ce implică în principal partea de utilități.Pentru a remedia această situație jenantă, Guvernul a inițiat un proiect de hotărâre, ajuns în prezent în etapa de consultare publică.

Pentru a pune în funcțiune stadionul de fotbal în condițiile prevăzute de lege, proiectul de HG prevede finanțarea lucrărilor de amenajări exterioare și toate lucrările ce mai sunt necesare.

Restul investiției de executat are valoarea de aproximativ 23,3 milioane de lei, TVA inclus. Lucrările rămase de executat au o durată de 4 luni.

Valoarea investiției ce mai trebuie făcută va fi suportată atât din bugetul local, cât și din bugetul Ministerului Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții.

Investiția totală de modernizare a stadionului s-a ridicat la peste 25,5 milioane de euro (peste 118,7 milioane de lei inclusiv TVA).

În prezent, nu există spații exterioare amenajate în incinta complexului. Nu sunt prevăzute instalațiile de alimentare cu apă, energie electrică, gaze și nici cele de preluare a apelor pluviale, stadionul nefiind funcțional fără aceste lucrări executate. Nu există nici căi de acces care să asigure fluxurile de circulație către stadion și de evacuare a lui.

Stadionul Târgu Jiu are o capacitate de 12.386 locuri pentru spectatori, fiind conceput să poată găzdui meciuri de nivel european şi meciuri din Liga I FRF. În timpul nealocat competiţiilor sportive, complexul sportiv poate permite găzduirea altor evenimente cu public: concerte, conferinţe, târguri, expoziţii, întruniri, festivităţi.

Stadionul este situat pe strada Constantin Brâncuşi nr. 6 din Târgu Jiu.

Observațiile privind proiectul de act normativ pot fi transmise la adresa de e-mail cosmin.neagu@mdrap.ro  până pe 18 august 2018.

 

Citiți și:

Stirile zilei

Proiecte de peste 228 mil lei pentru reabilitarea infrastructurii de tramvai

Demareaza lucrarile la un mare ansamblu imobiliar

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus
Translate »