Erdbewegung-Osteuropa

Cat costa mita pentru aprobarea unui PUZ

Pentru a-și exercita influența asupra consilierilor din cadrul Consiliului General al Municipiului București,

în vederea aprobării unor proiecte de hotărâre privind Planuri de Urbanism Zonal, un consilier local a pretins și primit sume importante de bani.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Cornel Pieptea, la data faptei consilier general și lider de grup al unei alianțe politice în cadrul CGMB sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de trafic de influență.

Astfel, pentru aprobarea PUZ în vederea construirea unui supermarket pe un teren situat în București,

Cornel Pieptea ar fi pretins și ar fi primit în decembrie 2012, sumele de 15.000 euro (remiși în sediul CGMB) și 150.000 lei, pentru a-și exercita influența asupra consilierilor locali.

În anul următor mita per PUZ a crescut.

Ca urmare, în perioada iunie 2013 – februarie 2014, pentru PUZ-ul ce viza edificarea în Bucucrești a unui liceu aparținând unei instituții de învățământ privat, Cornel Pieptea ar fi pretins și ar fi primit suma de 65.000 euro de la directorul general al respectivei instituții de învățământ privat.

Banii ar fi fost remiși inculpatei Popescu Manuela Violeta prin intermediul mai multor persoane.

Alături de Cornel Pieptea au mai fost trimiși în judecată:

* administratorul unei societății comerciale (persoană fizică, cetățean român), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la trafic de influență.
* directorul general și administrator al instituției de învățământ (persoană fizică cu dublă cetățenie română și turcă) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cumpărare de influență,
* persoană fizică cu dublă cetățenie română și turcă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență.

În cauză, pentru garantarea executării măsurii confiscării și garantarea executării cheltuielilor judiciare s-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile și sume de bani ce aparțin unui număr de trei inculpați.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Față de inculpata Popescu Manuela Violeta, procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei.
Procurorii precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

Citiți și:

Cladire cu 14 niveluri, autorizata in Bucuresti

Incertitudinea ii face pe dezvoltatori sa nu isi mai asume riscul demararii unor noi proiecte

Blocuri mici, construite pe rand, unul cate unul

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus
Translate »