Oferte locuri de munca top

Cat va costa reabilitarea stadioanelor Steaua si Arcul de Triumf

Guvernul a aprobat, prin Hotărâre de Guvern, indicatorii tehnico – economici ai obiectivelor de investiții Stadionului Steaua și a Stadionului Național de Rugby „Arcul de Triumf”, din București.

Astfel, valoarea totală estimată în studiile de fezabilitate se ridică pentru cele două proiecte la aproximativ 93 de milioane de euro (aproximativ 428 milioane de lei).

Ambele proiecte vor fi realizate prin Compania Naţională de Investiţii  SA.

Stadionul Steaua situat pe Bulevardul Ghencea, nr.45, Lot 1, sector 6, Bucuresti este prevăzut să fie modernizat în termen de 25 de luni de la data atribuirii contractului de execuție. Proiectul are o valoare totală estimată la peste 302 de milioane de lei.

Stadionul urmează să aibă o capacitate totală de 30.500 de spectatori și o suprafață desfășurată de 70.000 mp.

Capacitățile conexe sunt următoarele:

* Spații cazare sportivi – 24 camere;

* Spațiu expunere (muzeu) – 1070 mp (excl spații conexe);

* Spatii comerciale diverse, exterioare inelului securizat – 480. mp;

* Alte spații comerciale interioare estimativ 500 mp;

* Restaurant pitch-view / bar sky view – 412 mp;

* Parcare VIP 150 locuri + 8 locuri.

Stadionul Național de Rugby „Arcul De Triumf”, situat pe Bulevardul Ghencea, nr.45, Lot 1, sector 6, Bucuresti este prevăzut să fie modernizat în termen 23 de luni de la data atribuirii contractului de execuție. Proiectul are o valoare totală estimată la peste 126 de milioane de lei. Stadionul urmează să aibă o capacitate totală de 8.100 de spectatori și o suprafață de 17.126 mp.

Având în vedere disponibilitatea terenului pentru amplasarea unor construcţii (S teren = 37.626 mp, POT existent = 2,6 %, CUT existent = 0,030), proiectul propune soluții tehnico-economice pentru edificarea a șase obiecte principaleː

* consolidare si reabilitare corp existent vestiare + refacere sala antrenament;

* spatii de cazare si cantonament pentrusportive;

* amenajari spatii urbane exterioare si a unui parkingsubteran;

* centru de ingrijiresportive;

* gradene;

* refacere teren principal dejoc.

Având în vedere că organizarea EURO 2020 la București reprezintă o mare oportunitate de a ridica nivelul infrastructurii în general și a infrastructurii sportive în particular, cele patru arene Steaua, Dinamo, Rapid si Arcul de Triumf vor fi transformate în arene moderne, respectiv stadioane de fotbal de categoria a IV-a, conform Regulamentului UEFA privind infrastructura stadionului.

În acest fel vor fi redate circuitului sportiv aceste patru arene istorice ale Bucurestiului pe care, în prezent, din cauza gradului de uzură fizică și morală, nu se mai dispută meciuri de fotbal, exceptând stadionul Arcul de Triumf unde se mai desfășoară meciuri de rugby.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

In zona de nord a Bucurestiului vor fi construite cladiri cu 20 etaje

Spital judetean, reabilitat termic cu peste 50 mil lei

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

Sus