Felicitare Anul Nou

Ce constructii pentru infrastructura judiciara vor fi realizate cu 177 mil euro

Mai multe construcții urmează să fie realizate pentru infrastructura judiciară cu ajutorul unui împrumut de 177 milioane de euro.

În acest sens, a fost finalizată recent procedura de semnare a Acordului-cadru de împrumut dintre Guvernul României și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru derularea Proiectului privind Modernizarea infrastructurii judiciare în România. Valoarea împrumutului este de 177 de milioane de euro, proiectul urmând să fie implementat pe o perioadă de circa 6 ani.

”Acest demers are un impact direct asupra îmbunătățirii condițiilor de executare a pedepselor privative de libertate, prin creșterea nivelului profesional al personalului, reducerea supraaglomerării și asigurarea unor condiții de detenție care respectă standardele internaționale în materie”, a declarat ministrul Ana Birchall în contextul semnării Acordului-cadru.

Costul total net al proiectului este de 221,5 milioane euro, diferența de 44,5 milioane euro reprezentând contribuţia României.

Vor fi realizate patru obiective distincte:

* Construirea unui penitenciar având 1000 de locuri de detenție, în localitatea Berceni, județul Prahova;

* Construirea unui penitenciar având 900 de locuri de detenție, în localitatea Unguriu, județul Buzău;

* Construirea unei instituții de pregătire profesională pentru personalul din penitenciare, în localitatea Pantelimon, județul Ilfov;

* Construirea unui centru pentru recuperarea capacității de muncă a personalului din penitenciare, în localitatea Rodbav, județul Brașov.

Ministerul Justiției va implementa proiectul prin Administrația Națională a Penitenciarelor, asigurând în bugetul său sumele necesare pentru realizarea acestuia.

 

 

 

Citiți și:

Intr-o luna va demara un proiect cu 4 blocuri de 10 etaje

4 hale de depozitare, in autorizare

Viitor ansamblu rezidential, in pregatire, in Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

 

Sus
Translate »