Oferte locuri de munca top

Ce controale au inceput pe santiere

Șantierele de construcții, mai ales cele cu finanțare din fonduri private atât de la investitori străini, dar și români, au fost dintotdeauna suspectate că sunt propice pentru evaziunea fiscală sau pentru spălarea de bani. Pe de o parte, este extrem de greu să verifici consumurile exacte în timpul lucrărilor, pe altă parte cei mai mulți dintre marii dezvoltatori sunt deținuți de firme înregistrate în paradisurile fiscale.

În lupta pentru colectarea de bani la buget, statul a început să verifice și companiile de dezvoltare imobiliară.

Într-o declarație la Antena 3, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus ieri că vor continua controalele în special pe companiile mari şi mijlocii. ”Ne vom uita, cu precădere, la felul în care profitul se transferă în afara ţării”, a afirmat Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3. Nu numai ANAF este cu ochii pe dezvoltatorii imobiliari, dar și poliția economică face o serie întreagă de controale.

Vor fi analizate transferul profiturilor, inclusiv preţurile de transfer, pentru că pot ascunde „foarte multe situaţii incorecte” faţă de România.

„În loc să cumperi din România anumite produse pe care România le are, le produce, le cumperi, şi mai scump, din afară. Nu, neapărat, că nu te taxez eu ca stat, dar tu poate-mi distrugi mie, în România, pe cel care face acel produs. Adică-mi distrugi şi oferta, pentru că-mi dispare cererea în piaţă”, a mai spus Teodorovici.

ANAF a declanşat, la finalul anului trecut, operaţiunile Iceberg şi Tomis de verificare a marilor companii şi în portul Constanţa.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus