Oferte locuri de munca top

Ce estimeaza managerii din constructii pentru urmatoarea perioada

Fiind activitate sezonieră, pe măsură ce înaintăm în toamnă în construcții se va lucra mai puțin. Însă, managerii firmelor de construcții, care și-au exprimat opiniile în cadrul anchetei de conjunctură realizată de către Institutul Național de Statistică, apreciază că activitatea și numărul de angajați se vor menține la același nivel ca în vară.

Dar, ei estimează că vor avea loc creșteri ale prețurilor lucrărilor de construcții.

Astfel, potrivit estimărilor din luna septembrie, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +3%).

Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -1%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +8%).

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS.

Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

Industrie prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna septembrie 2020, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +5%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -5% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +5%).

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +10%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +13%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +14%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +13%).

Servicii

Conform estimărilor din luna septembrie 2020, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +4%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -1%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural -1%).

 

 

 

Citiți și:

Prima faza a unui amplu ansamblu rezidential din Capitala, in autorizare

Doua noi blocuri vor fi construite intr-un ansamblu rezidential din tara

Peste 20 mil euro pentru o noua cladire de spital

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2020

Sus
Translate »