ARENA Constructiilor
Oferte locuri de munca top

Ce estimeaza managerii din constructii

Pentru următoarele trei luni, potrivit estimărilor managerilor din construcții, în activitatea din acest sector se va înregistra o scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -29%).

Managerii din construcții estimează, de asemenea, scăderea numărului de salariaţi (sold conjunctural -17%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, ei preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +11%), potrivit anchetei de conjunctură realizată în luna decembrie 2018 de către Institutul Național de Statistică

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

Industrie prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna decembrie 2018, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural -5%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -2% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%).

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural +1%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra scădere moderată (sold conjunctural -6%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere a numărului de salariaţi (sold conjunctural +18%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +18%).

Servicii

Conform estimărilor din luna decembrie 2018, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +2%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural 0%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +3%).

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Un comentariu;

Sus
Translate »