Erdbewegung-Osteuropa

Ce firme mari intra in lupta pentru un contract rutier de circa 20 mil euro

Cinci companii s-au declarat interesate de realizarea unor lucrări de modernizare a unui drum județean, estimate la o valoare de circa 20 milioane de euro, echivalentul a peste 92 milioane de lei. Ofertele au fost depuse în cadrul procedurii de atribuire pentru contractul ce are ca obiectiv „Reabilitarea DJ 106 Agnita – Sighișoara”.

Astfel, autoritatea contractantă, Consiliul Județean Sibiu, a primit mai multe oferte pentru execuția lucrărilor de modernizare a drumului județean. Deschiderea ofertelor a avut loc în data de 27 noiembrie, numărul firmelor de construcții interesate ridicându-se la cinci, la care se adaugă un institut național de cercetare:

* PORR Construct SRL București

* Strabag SRL București, cu doi subcontractanți: SC Züblin România SRL și Ecorom SRL

* Diferit SRL Cluj-Napoca

* Geiger Transilvania SRL

* Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă ”Urban-Incerc” Cluj-Napoca

* Visio Construction Works SRL în asociere cu Özaltın İnşaat Ticaret Ve Sanayi AŞ.

Fiind vorba despre un proiect amplu și de numărul ofertelor, specialiștii din CJ Sibiu estimează că semnarea contractului va fi posibilă în luna februarie 2020.

Contractul de lucrări a fost estimat la suma de 92.088.238 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 17.496.765 lei.

Modernizarea drumului județean 106 Agnita – Sighișoara, în lungime de aproximativ 37 km, se realizează cu fonduri europene accesate de Consiliul Județean Sibiu, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

În ceea ce privește procedura de achiziție pentru serviciile de dirigenție de șantier aferente acestui proiect, aceasta este în evaluare, fiind depuse patru oferte. Valoarea estimativă a contractului se ridică la 955.756 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 181.593 lei.

 

 

 

Citiți și:

Teren de 2,5 ha, in pregatire pentru un ansamblu mixt

Un nou parc industrial, pe 14 hectare

A fost autorizat un bloc cu 13 niveluri, al unui mare dezvoltator local

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »