Oferte locuri de munca top

CE: investitii de 25 miliarde de euro ca raspuns impotriva coronavirusului

Pentru a orienta rapid investițiile publice europene în valoare de 25 miliarde de euro, Comisia Europeană va propune renunțare în acest an la obligația de a solicita rambursarea prefinanțărilor neutilizate din fondurile structurale și de investiții europene deținute în prezent de statele membre.

Propunerea face parte din Inițiativa de investiții privind răspunsul împotriva virusului, discutată la nivelul Comisiei Europene în această săptămână.

Conform acesteia, statele membre vor fi obligate să utilizeze aceste sume pentru a-și accelera investițiile în cadrul fondurilor structurale. Vor utiliza acest lucru pentru cofinanțarea națională pe care în mod normal ar fi trebuit să o asigure pentru a primi următoarele tranșe din pachetele lor de fonduri structurale. Având în vedere ratele medii de cofinanțare din statele membre, cele 7,5 miliarde de euro vor fi în măsură să declanșeze utilizarea unei finanțări structurale de aproximativ 17.5-18 miliarde de euro în întreaga UE.

Inițiativa de investiții privind răspunsul împotriva virusului” (Corona Response Investment Initiative) este direcționată către sistemele de sănătate, IMM-uri, piețele muncii și alte părți vulnerabile ale economiilor.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene: ”Investițiile vor fi considerabile și vor ajunge rapid la 25 de miliarde de euro .Pentru a realiza acest lucru, voi propune Consiliului și Parlamentului în această săptămână să elibereze în piață 7,5 miliarde de euro de lichidități pentru investiții. Voi înființa un grup operativ care să colaboreze cu statele membre pentru a mă asigura că fluxul banilor va începe în următoarele săptămâni”.

Această propunere poate fi pusă în aplicare prin modificarea regulamentului comun privind fondurile structurale. Comisia va înainta această propunere Consiliului și Parlamentului în această săptămână. Prin urmare, programele operaționale naționale ar urma să fie adaptate, dacă este cazul, pentru a canaliza finanțarea către domenii precum măsurile de muncă pe termen scurt, sectorul sănătății, măsurile privind piața forței de muncă și sectoarele afectate în mod deosebit de situația actuală.

 

 

Citiți și:

Teren din centrul unui municipiu, in pregatire pentru spatii multifunctionale

Proiect cu circa 100 de locuinte, in planurile unor investitori belgieni

Viitoare Academie de fotbal, pe un teren de 8 ha

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020

Sus
Translate »