Oferte locuri de munca top

Ce investitii ii intereseaza pe chinezi in judetul Iasi

Cu ocazia vizitei la Iași a ambasadorului Republicii Populare Chineze în România, reprezentanții Județului Iași și cei chinezi au stabilit unele oportunități de afaceri și investiții în județ. Astfel, s-a discutat despre deschiderea unei fabrici de construcție de autobuze electrice la Industrial Park Miroslava, a unei zone Cargo la aeroport precum și despre investiții în infrastructura rutieră.

”Am venit să consolidăm relația bilaterală prin colaborările la nivel local, în domeniul economic-comercial de investiții și al infrastructurii de transport. Parcul industrial din județ este de interes pentru afaceriștii noștri și dorim să intensificăm dialogul pe acest subiect, să identificăm posibilitățile de colaborare dintre cele două părți”, a spus Excelența sa Jiang Yu, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.

În urma întâlnirii au fost prezentate mai multe propuneri de asociere între județul Iași și Ambasada Republicii Populare Chineze în România.

”Am înaintat deja doamnei ambasador o scrisoare de intenție ce va fi prezentată către comunitatea de afaceri din China. Am găsit împreună domenii comune de interes ce ar putea duce la investiții din partea chineză în zona Cargo a Aeroportului Iași și în Parcul Industrial al județului, prin înfințarea aici a unei linii de producție de autobuze electrice. Suntem deschiși la dezvoltarea unor relații comerciale între cele două părți care pot aduce beneficii atât ieșenilor, cât și mediului de afaceri din China”, a afirmat președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa.

Au mai fost aduse în discuție colaborări în domeniul turismului, educației și culturii. Între județul Iași și Republica Populară Chineză există relații de prietenie vechi, județul fiind înfrățitit cu trei regiuni chineze.

 

 

Citiți și:

Blocuri cu pana la 14 niveluri, in autorizare in Bucuresti

Aparthotel, pe langa apartamente la vanzare

Ansamblu de peste 20.000 mp scd, in autorizare in Capitala

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus
Translate »