Oferte locuri de munca top

Ce pași trebuie să parcurgi pentru a obține cel mai avantajos credit ipotecar?

Știi deja cum îți dorești să arate viitoarea ta locuință. Te-ai gândit la cartier, la numărul de camere de care are nevoie familia ta și ai chiar câteva idei de amenajare pe care abia aștepți să le pui în practică.

Îți rămâne o etapă importantă de parcurs: obținerea creditului ipotecar cu care vei finanța viitoarea ta casă. Un credit avantajos, care să acopere suma de care ai nevoie pentru achiziționarea locuinței și îți permită achitarea fără probleme a ratei lunare.

Creditul ipotecar de refinanțare este, de asemenea, o soluție avantajoasă și rapidă pentru a refinanța un alt credit de achiziție imobil deținut la alte bănci. Cu un credit ipotecar de refinanțare vei avea o dobândă mai mică iar perioada de creditare este mai mică.

Cum stabilești care este cel mai avantajos credit pentru tine?

Pentru a alege creditul care se potrivește cel mai bine familiei tale, poți apela la un consultant sau poți studia chiar tu diversele oferte ale băncilor. Vei compara aceste oferte atât din punctul de vedere al costurilor, cât și al condițiilor ce trebuie îndeplinite pentru a accesa respectivul credit.

Este important să alegi varianta care se potrivește cel mai bine situației tale particulare: în timp ce cu toții ne dorim un credit ipotecar ieftin și o rată cât mai ușor de plătit, este bine să ținem cont și de profilul personal atunci când alegem.

De exemplu, dacă ai un program încărcat și ești plecat la serviciu de dimineață până seara, iar seara ai o mulțime de treburi de făcut, îți va fi greu să alergi și la bancă pentru diverse documente și, ulterior, să mergi lunar la ghișeu pentru a achita rata lunară. În acest caz ți se va potrivi o bancă ce oferă un serviciu de internet banking.  Ideal ar fi să poți beneficia în mod gratuit de acesta.

Dacă încasezi salariul în Euro, vei căuta o variantă avantajoasă pentru un credit în această monedă. Patria Bank îți oferă, de exemplu, cel mai ieftin credit ipotecar pentru locuință în Euro sau un credit de refinanțare, cu DAE de la doar 4,06% în martie 2019 (dobândă valabilă dacă alegi să îți virezi veniturile în contul curent Patria Bank).

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru obținerea unui credit ipotecar

Condițiile de obținere ale unui credit vor fi diferite de la bancă la bancă, de aceea este important să studiezi atent ofertele fiecărei bănci, pentru a o identifica pe cea potrivită.

De exemplu, creditul ipotecar Patria Acasă este acordat persoanelor cu vârsta cuprinsă între 21 ani (minim) și maxim 65 de ani (vârsta maximă poate fi de 70 de ani dacă solicitantul are o asigurare de viață).

Acest tip de împrumut poate fi solicitat de la un venit ce începe de la 1.500 de lei, fiind acceptate venituri din salarii, pensii, dar și veniturile din profesii liberale, drepturi de autor, contracte de management sau cele obținute de navigatori. Suplimentar se acceptă și venituri din chirii, dividende sau venituri obținute în străinătate.

Pentru obținerea creditului pentru locuință Patria Acasă sau un credit ipotecar de refinanțare, ai nevoie de un avans de 15% (pentru creditele în lei), respectiv 20% (în cazul creditelor în valută), iar asigurarea imobilului achiziționat este obligatorie.

Odată ce te-ai hotărât asupra băncii care îți va finanța locuința și te-ai asigurat că îndeplinești condițiile acesteia, vei fi îndrumat către pașii următori. Aceștia vor include prezentarea documentației necesare, achitarea avansului și – momentul pe care suntem siguri că îl aștepți cu nerăbdare – semnarea contractului de vânzare-cumpărare și mutarea în noua locuință.

De asemenea, dacă ai nevoie de o sumă importantă de bani, alege creditul de nevoi personale cu ipotecă Patria și poți obține suma de care ai nevoie. Poți să folosești această sumă așa cum îți dorești: pentru investiții sau refinanțarea altor credite în condiții avantajoase.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

Sus
Translate »