Oferte locuri de munca top

Ce ramura a industriei da semne de redresare

Cu toate că industria a înregistrat creșteri după ridicarea stării de urgență, totuși per ansamblul primului semestru este sub nivelul de anul trecut. Însă, un semn îmbucurător este creșterea comenzilor noi din industria bunurilor de folosinţă îndelungată.

Astfel, comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), au crescut cu 21% în iunie față de luna mai, însă faţă de luna corespunzătoare din anul trecut sunt mai mici cu peste 10%, a anunțat Institutul Național de Statistică.

În primul semestru comparativ cu perioada similară din anul trecut, comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut cu 14,1% ca urmare a scăderilor în industria bunurilor de capital (-17,4%), industria bunurilor de uz curent (-12,6%) şi în industria bunurilor intermediare (-10,4%). Au crescut numai comenzile noi din industria bunurilor de folosinţă îndelungată, cu peste 14,3%, în semestrul I față de semestrul I 2019.

Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut în iunie cu peste 20% față de luna mai, dar faţă de luna iunie din anul trecut este mai mică cu peste 10%.

În semestrul I, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), a fost mai mică cu 14,0% față de cea din primul semestru al anului trecut. Aceasta ca urmare a scăderii industriei extractive (-15,2%) și industriei prelucrătoare (- 14,0%).

Pe marile grupe industriale, scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria energetică (-31,5%), în industria bunurilor de capital (-21,2%), în industria bunurilor intermediare (-9,0%), în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-6,9%) şi în industria bunurilor de uz curent (-2,9%).

Producția Industrială a crescut în iunie faţă de luna mai cu peste 16% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. În schimb, faţă de luna iunie din anul trecut, producţia industrială a fost mai mică cu 14,3%.

În primul semestru comparativ cu perioada ianuarie- iunie anul trecut, producţia industrială a fost mai mică cu 16,7%, din cauza scăderilor înregistrate în industria prelucrătoare (-18,6%), în industria extractivă (-10,3%) și în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-7,8%).

 

 

 

Citiți și:

Proiectul pentru un amplu ansamblu mixt in Capitala, in curs de aprobare

Cat costa manopera pentru hidroizolatii bituminoase si sintetice

Statie de betoane, pentru o firma de constructii din provincie

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Un comentariu;

Sus