BERGERAT

Ce schimbari sunt propuse pentru Legea Fondului Funciar

Două modificări sunt propuse a fi aduse Legii Fondului Funciar, cu privire la proprietarii terenurilor aferente deținătorilor de construcții edificate de fostele cooperative, dar și din zonele necooperativizate. Proiectul legislativ a fost înaintat de un grup de 19 parlamentari.

Conform legii actuale, este posibilă reconstituirea dreptului de proprietate pentru terenurile aferente deținătorilor de construcții edificate de fostele cooperative agricole de producție, fostele asociații intercooperatiste și fostele cooperative de consum, cu îndeplinirea unor condiții.

Totodată, se condiționează ca terenurile respective, situate în intravilanul localității, să nu fie în proprietatea unităților administrativ-teritoriale, ori de-a lungul vremii, aceste terenuri aferente au trecut si in proprietatea unitatilor administrativ-teritoriale. Pentru a nu crea discriminare între actualii deținători de constructii se propune abrogarea acestei prevederi.

De asemenea, în prezent este reglementată reconstituirea dreptului de proprietate pentru terenurile aferente locuințelor în zonele necooperativizate.

Reconstituirea se condiționează în sensul ca terenul să fie în proprietatea statului român, neținându-se cont că în mare parte terenul aferent locuințelor proprietate a trecut, în timp, și în proprietatea unităților administrativ-teritoriale. Este propus ca acest paragraf să fie modificat, astfel încât reconstituirea să fie posibilă și dacă terenul este în proprietatea UAT-urilor.

 

 

Citiți și:

Viitor mare parc industrial, in apropierea Capitalei

Intr-o zona in dezvoltare se vor construi un centru comercial, spatii de birouri si locuinte

Inca un stadion va fi construit in sudul tarii

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

Sus
Translate »