BERGERAT

Ce terenuri vor fi expropriate pentru Varianta de Ocolire Busteni Sud

Pentru demararea lucrărilor de construire a variantei de ocolire Bușteni Sud este nevoie să fie declanșat procesul de expropriere. Despăgubirile pentru imobilele proprietate privată din această zonă au fost stabilite la o valoare de aproape 1,5 milioane lei, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern.

În total, sunt necesare exproprieri pe o suprafață totală de aproximativ 26 mii mp de teren, însemnând un număr de 53 de imobile.

În cadrul acestor exproprieri, cea mai mare parte revine societății Hidro Jepi SRL, căreia pentru o suprafață totală de 14.351 mp pătrați, i se cuvine suma de 875.411 lei.

Totodată, vor fi expropriați și 8 mp care aparțin MS Regele Mihai I al României, cu o valoare a despăgubirii stabilită la de 93,6 lei.

Sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Obiectivul de investiții ”Varianta de ocolire Buşteni Sud km 0+000 – km 1+020″ are ca scop crearea unei căi de comunicaţie modernă cu implicaţii în dezvoltarea regională a zonei, a fluidizării traficului în localitatea Buşteni, a creşterii siguranţei utilizatorilor, micşoararea timpilor de parcurs, scăderea poluării la toate nivelurile în zonele tranzitate în prezent, precum și a creşterii capacității de trafic pe tronsonul aflat pe Valea Prahovei.

 

Descărcați aici Lista imobilelor expropriate

 

 

 

 

Citiți și:

Viitor mare parc industrial, in apropierea Capitalei

Intr-o zona in dezvoltare se vor construi un centru comercial, spatii de birouri si locuinte

Inca un stadion va fi construit in sudul tarii

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

Sus
Translate »