Oferte locuri de munca top

Ce trebuie sa ai in vedere cand cauti un teren de vanzare

Atunci cand vrei sa cumperi un teren pe care sa-ti construiesti o casa sau care sa-ti fie locul in care iti desfasori activitatea, e necesar sa tii cont de cateva sfaturi. In functie de destinatia spatiului, trebuie sa iti indrepti atentia catre cateva detalii care te vor ajuta sa devii proprietarul unui teren ideal pentru tine. Daca esti curios cum trebuie sa incepi cautarile si la ce sa fii atent atunci cand mergi la vizionari, tine cont de indicatiile de mai jos.

  1. Cat de departe e fata de oras? Desigur, cei mai multi oameni vor spune ca sunt in cautarea unei oaze de liniste, in afara urbei aglomerate, departe de trafic, poluare si agitatie. Insa, uneori, ceea ce ar parea un paradis la prima vedere s-ar putea transforma intr-un disconfort in timp. E foarte important sa ai parte de liniste, insa atunci cand ai nevoie de un magazin apropiat, un spital sau o scoala asezate in apropierea casei izolarea nu mai e asa placuta. Nu alege un teren aflat la distanta mare de oras, decat daca ai la indemana aceste facilitati.
  2. Cum se face accesul? Daca ai gasit terenul la dimensiunea ideala pentru tine si e situat intr-o zona la fel de potrivita pentru gusturile tale, urmatorul detaliu care conteaza este cum se face accesul catre el. Din pacate, drumurile din Romania nu sunt unele de laudat si nici nu poti astepta pana cand vor fi asfaltate corespunzator, asa ca nu te opri asupra unui teren la care poti ajunge doar pe o strada cu multe gropi sau neasfaltata deloc. Vei regreta decizia facuta, mai ales in perioada iernii, cand zapada si viscolul o vor face impracticabila.
  3. Care sunt riscurile zonei? Inainte sa bati palma cu proprietarul, intreaba-l sau afla singur care sunt posibilele probleme ale zonei. Daca exista alunecari de teren in preajma, e clar ca nu va fi o investitie buna achizitionarea terenului. Daca este situat mult prea aproape de o apa, asteapta-te si la evenimente neplacute pe viitor, cand raul sau marea ti-ar putea inunda toata curtea. Nici cutremurele nu sunt un fenomen de ignorat, chiar daca vei locui intr-o casa deja construita sau pe care urmeaza sa o ridici dupa propriul plan.
  4. Ce utilitati ai in zona? E mai simplu sa cumperi un teren care are acces la toate utilitatile de care ai putea avea nevoie. Desigur, le poti aduce pe cont propriu de la cea mai apropiata sursa, insa e mai comod si ieftin sa devii proprietarul unei suprafete asigurate din punctul de vedere al apei, al canalizarii, al gazului si al electricitatii.
  5. Ce suprafata sa aiba? Depinde de nevoile tale si de numarul membrilor familiei tale sau de ideea de afaceri pe care vrei sa o implementezi in acel spatiu. Daca vrei sa ridici o casa pe terenul ales, trebuie sa mai iei in calcul si spatiul pentru unul sau doua locuri de parcare, pentru o zona cu iarba unde sa te poti odihni in sezonul cald sau petrece timp cu prietenii, ba chiar si o mica livada din care sa culegi fructe proaspete in fiecare an. Daca, insa, vrei sa pui pe picioare un business, trebuie sa tii cont de cati clienti ai putea avea zilnic care ar avea nevoie de locuri de parcare sau de ce spatiu vei acorda afacerii propriu-zise.

Oferta pietei imobiliare este una satisfacatoare din punct de vedere al terenurilor de vanzare, trebuie doar sa-ti stabilesti prioritatile si nevoile si sa faci cea mai potrivita alegere pentru tine.

Sus