Oferte locuri de munca top

Ce va face CNAIR cu profitul pe care nu il repartizeaza ca dividende

Cota de 50% din profitul contabil al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – SA aferent anului 2018, rămas după deducerea impozitului pe profit, nu se va repartiza sub formă de dividende bugetului de stat, potrivit unui proiect de Ordonanță de Guvern.

Cu acești bani, CNAIR ar urma să cumpere o societate de construcții.

Potrivit proiectului de act normativ, fondurile nedistribuite ca dividende vor constitui sursa proprie de finanțare pentru investiții în anul 2019, în scopul achiziționării, în proporției de 100%, a părților sociale sau a acțiunilor reprezentând capitalul social al unei societăți, care are ca obiect de activitate, realizarea, construirea, modernizarea, reabilitarea, repararea și întreținerea infrastructurii rutiere. Măsura are în vedere fuzionarea prin absorbție cu aceasta, pentru efectuarea lucrărilor în regie proprie.

Prezentul proiect de act normativ asigură aplicarea prevederilor art. 4 alin. (2) și alin. (3) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 84/2003 pentru înfiinţarea Companiei Naţionale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România – S.A. prin reorganizarea Regiei Autonome „Administraţia Naţională a Drumurilor din România.

Totodată, propunerea asigură aplicarea prevederilor unui ordin al ministrului fondurilor europene și al ministrului transporturilor privind condițiile de decontare din fonduri europene a cheltuielilor efectuate pentru lucrările executate în regie proprie în cadrul Programului operaţional Infrastructură mare 2014-2020 și finalizarea unor lucrări ajunse la un stadiu de progres fizic de 80%.

În anii 2016 și 2017, CNAIR a repartizat o cotă de  90% din profitul net realizat sub formă de dividende la bugetul de stat. Astfel, au fost transferate dividende către bugetul de stat pentru anii 2016 și 2017 în valoare totală de 351.518.000 lei.

 

 

 

Citiți și:

Va incepe construirea primelor din cele 15 blocuri aprobate

Mare proiect rezidential, incetinit de scadere vanzarilor de apartamente noi

Viitoare apartamente de lux in zona centrala a Capitalei

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

Sus
Translate »