Oferte locuri de munca top

Ce va fi modificat in documentatia pentru racordarea la electricitate

Va fi modificat unul dintre documentele anexate la cererea de racordare la rețelele electrice de interes public, conform unui proiect de Ordin al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei – ANRE.

Prevederile proiectului de ordin se aplică de operatorii de rețea și de utilizatorii care solicită avize tehnice de racordare, respectiv avize de amplasament.

Mai exact, modificarea are în vedere cererea de emitere a avizului de amplasament, și constă în clarificări cu privire la planul de situație și la planul privind construcțiile subterane, care fac parte din documentația tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construcții și în eliminarea unor restricții privind emiterea avizului de amplasament pentru locuințele individuale.

Astfel, va fi necesară anexarea planului de situaţie la scară, cu amplasarea în zonă a locului de consum şi/ sau de producere, pentru construcţiile noi sau pentru construcţiile existente care se modifică. Pentru construcţiile existente care nu se modifică este suficientă schiţa de amplasament, cu coordonate din care să rezulte precis poziţia locului de consum şi/ sau de producere.

Proiectul de act normativ are în vedere armonizarea prevederilor Regulamentului și ale Metodologiei cu cerințele legislației în construcții în vigoare, respectiv ale Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, cu modificările şi completările ulterioare și ale Ordinului ministrului dezvoltării regionale și locuinței nr. 839/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, cu modificările și completările ulterioare.

 

Descărcați aici Proiectul de Ordin ANRE

 

 

 

 

Citiți și:

Investitori turci pregatesc construirea unui mare ansamblu rezidential in București

Ansamblu cu circa 170 de apartamente, in autorizare in Sectorul 1

Care materiale de constructii s-au scumpit cel mai mult anul acesta

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

 

Sus
Translate »