Oferte locuri de munca top

Cele mai importante proiecte imobiliare ale anului 2015

coperta AC2 Redacţia revistei ARENA Construcţiilor a analizat proiecte imobiliare ale anului 2015 şi le-a selectat pe cele mai importante.  Analiza a vizat trei segmente ale pieţei: clădiri de birouri, centre comerciale şi ansambluri rezidenţiale.

Criteriul comun de care s-a ținut cont în analiza tuturor proiectelor a fost ca acestea să fie în plină execuție în acest an. Prin urmare, am exclus proiecte mari, dar care sunt aproape finalizate urmând să fie livrate în această primăvară. Am considerat că acestea nu mai prezintă interes pentru industria de construcţii, ci pentru industria tranzacţiilor imobiliare.

În acelaşi timp, nu am inclus proiectele în pregătire, cele anunţate public dar a căror demarare depinde de obţinerea finanţării sau de vânzarea altor imobile deja realizate.

Cele care urmează să demareze până la finele acestui an sau cel târziu anul viitor nu au fost, de asemenea, introduse în selecţia noastră, întrucât am apreciat că vor face parte din lista celor mai importante proiecte ale anului 2016.

Totodată, am luat în considerare proiectele pentru care există planurile integrate, unitare, chiar dacă realizarea lor se va face în etape pe parcursul mai multor ani. Nu am inclus zonele în dezvoltare unde se tot adaugă imobile pe măsura vânzării celor realizate, dar unde dezvoltarea nu se face în cadrul unui proiect bine conturat.

Astfel, am apreciat proiectele pentru care sunt prevăzute etape certe de dezvoltare, au PUZ-uri sau autorizaţii de construire eliberate, se derulează după un plan bine stabilit.

Pe fiecare secţiune în parte am stabilit criterii de importanţă specifice. De exemplu, pentru ierarhizarea proiectelor din secţiune clădiri de birouri şi cea de centre comerciale a contat suprafaţa închiriabilă totală. În același timp pentru secţiunea de ansambluri rezidenţiale am apreciat numărul de unităţi locative ce vor fi livrate anul acesta, raportat la numărul total prevăzut a fi realizat în proiectul respectiv.

Bineînţeles că nu avem pretenţia unei ierarhizări absolute a proiectelor, multe dintre aceste fiind dealtfel pe poziţii destul de similare. Am intenţionat însă să selectăm proiectele cele mai importante pe fiecare segment de piaţă.

Subliniem că nu am făcut un top al dezvoltatorilor, ci al proiectelor imobiliare.

În editia din luna aprilie 2015 a revistei  ARENA Constructiilor  vă prezentăm succint cele mai importante proiecte ale anului 2015.

click aici pentru a descarca documentul pdf

Sus
Translate »