Oferte locuri de munca top

Cele mai mari stadioane din lume

Sportul joacă un rol esențial în viața de zi cu zi a oamenilor. Fie că este vorba despre o ieșire pe pista de alergare din parc, un meci de baschet în curtea de lângă casă sau vizionarea unui meci important de fotbal, activitatea fizică este prezentă peste tot. Din acest motiv, de-a lungul timpului s-au construit o serie de terenuri de sport a căror dimensiuni și capacitate au întrecut orice așteptări. De asemenea, aceste arene sunt utilizate în mod frecvent și pentru spectacole de muzică sau concerte ori alte evenimente culturale. Spectatorii au la dispoziție un număr mare de scaune, în special în cadrul celor mai mari arene din lume.

Arena din Paris – La Defense

Stadionul situat în zona de vest a Parisului a fost inaugurat în anul 2017 și a găzduit concertul celor de la The Rolling Stones, trupă care a cântat pentru prima dată aici. Evenimentul a adunat 40,000 de spectatori. Clădirea a fost inițial concepută pentru a servi meciurilor de rugby, integrând și un spațiu pentru birouri. Mai mult, în primă fază s-a dorit integrarea unui acoperiș retractabil, dar în cele din urmă s-a construit unul fix.

Frumusețea pe care o vezi de la exterior se transformă numaidecât în uimire, în special când pătrunzi în clădirea a cărei boltă are 40 m. Designul unic oferă o acustică excelentă, lucru care îl face un spațiu ideal atât pentru concerte cât și pentru întreceri sportive. Toate aceste caracteristici îi oferă titlul de cea mai mare și impunătoare arenă din Europa.

Stadionul Ohio – America

Stadionul Ohio este o altă piesă arhitecturală excelentă, loc în care iubitorii de sport se adună pentru a-și susține echipa preferată, Ohio State Buckeyes. Celebra arenă este cunoscută, de asemenea, și sub numele de „Horseshoe” (potcoavă), datorită formei sale. Foarte mulți suporteri au luat parte la importante competiții sportive aici și sunt de părere că nu există un loc „rău”, care să nu ofere vizibilitate perfectă.

Fie că preferi să te uiți la meciuri online sau pe stadion, poate că ești familiar deja cu cele mai cunoscute platforme de pariuri, la fel ca „operatul de pariuri Unibet”. Ele îți permit să vezi scorul echipei tale în timp real și îți oferă detalii legate de statistici și cote.

Super Arena Saitama – Japonia

Arena Saitama este al doilea cel mai mare stadion din Japonia, având o capacitate de 37,000 persoane. Cu toate că este dotată cu toate necesare evenimentelor mari, există anumite secțiuni în care scaunele se pot scoate. Astfel se poate crea un nou spațiu pentru evenimente mai restrânse, oferind un cadru mai intim. Saitama este singura arenă din Japonia care este dotată cu echipamente pentru fotbal american. Cadrul sportiv găzduiește echipa profesională de baschet Saitama Broncos.

În plus, aici au avut loc evenimente muzicale, hockey pe gheață și jocuri de baschet ale NBA, printre altele.

Romexpo – București

Romexpo este o arenă cu o capacitate de 40,000 de persoane situată în capitala României. Încă de la inaugurare, din anul 1960, aici au avut loc o serie de evenimente diverse. Printre acestea putem aminti concerte muzicale și întreceri sportive. Nu în ultimul rând, la Romexpo sunt organizate adesea și expoziții. Unele dintre acestea sunt dedicate viitorilor miri în timp ce altele se axează pe tot ce ține de jocuri, mașini, expoziții de tehnologie, noutăți din domeniul agricol sau alimentar.

Cu toate că aceste arene au o suprafață întinsă, există un eveniment sportiv care a scris istorie. Este vorba despre Jocurile Olimpice din Rio de Janeiro unde au participat 199,854 de oameni, cu toate că pe stadion există doar 78.838 locuri disponibile.

Pe scurt, acestea sunt câteva dintre cele mai mari arene din lume. Unele dintre acestea uimesc prin designul inovator în timp ce altele dispun de tehnologii care le permit adaptarea la mai multe tipuri de evenimente. Totuși, iubirea oamenilor față de tot ce ține de competiții sportive și concerte îi va determina pe arhitecți să proiecteze și alte clădiri impunătoare în anii ce urmează.

 

Sus
Translate »