Erdbewegung-Osteuropa

CEMACON: Creștere puternică a afacerii și produse inovative

Liviu Stoleru, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administrație CEMACON SA.

Primul semestru al anului 2019 aduce pentru CEMACON o creștere a cifrei de afaceri nete cu 34% comparativ cu perioada similară a anului 2018 depășind pragul de 73,700,000 lei. Raportat la anul 2018, ponderea veniturilor din blocuri ceramice și mărfuri a rămas similară.

  • 22,08 milioane lei profit operațional (EBITDA)
  • 13,85 milioane lei Profit Net
  • 73,71 milioane lei Cifra de Afaceri Netă cu 34% mai mult decât în S1 2018

La finalul aceleiași perioade, 30 Iunie 2019, compania înregistrează un profit operațional de 22,083,919 lei și un profit net de 13,845,877 lei.

“După un prim trimestru din 2019 cu o cerere galopantă care a determinat vânzări record în piața de blocuri ceramice, al doilea trimestru, influențat de perioada prelungită de vreme nefavorabilă lucrărilor de construcții, a adus o plafonare a cantităților cerute  și chiar scăderi la nivelul pieței de zidării.

În acest context, la CEMACON am găsit soluțiile comerciale astfel încât să închidem primul semestru cu afaceri cu 34% mai mari decât în anul anterior, în condiții de leadership din perspectiva profitabilității în sector”, a declarat Liviu Stoleru, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administrație CEMACON SA.

Totodată, eficiența și productivitatea crescute ale facilităților de producție, inclusiv ale noii fabrici de buiandrugi inaugurate la finalul anului 2018, precum și a produsele noi introduse în portofoliul CEMACON au contribuit la atingerea unor rezultate financiare performante.

„Eforturile ultimilor ani de diferențiere și poziționare premium a portofoliului EVOCERAMIC, precum și introducerea de produse noi și inovatoare, în primul rând suită de produse cu vată bazaltică, au permis menținerea unui nivel de preț competitiv și echilibrarea presiunii crescute la nivelul costurilor ca urmare a accelerării creșterii prețului la gaz, electricitate și combustibili împreună cu salariile care au afectat deopotrivă sectorul.

Succesele în atragerea de finanțări nerambursabile, cu 3 proiecte aflate în implementare în prezent, dintre care cel mai semnificativ privește implementarea unei centrale de cogenerare pe platforma industrială de la Recea, ne permit accelerarea investițiilor în eficientizare, dar și derularea unor programe puternice de dezvoltare a resursei umane în companie.

Suntem în continuare angajați în proiecte de dezvoltare prin care să punem în valoare competența și motivația organizației de a performa la cel mai înalt nivel”, a completat Liviu Stoleru, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administrație CEMACON SA.

 

 

 

Sus
Translate »