Oferte locuri de munca top

CEMACON – un prim trimestru solid tradus în rezultate performante

 Primul trimestru a adus pentru CEMACON o creștere a cifrei de afaceri nete cu 48% comparativ cu perioada similară a anului 2018 depășind pragul de 31,800,000 leiși înregistrând un profit operațional de 17,380,196 lei și un profit net de 13,224,957 lei.

“Contextul de piață a continuat să fie pozitiv în primul trimestru din 2019, cu o cerere foarte bună de materiale de zidărie și cu o evoluție pozitivă a prețurilor de vânzare, determinată și de creșterile de costuri cu energia, combustibilii și forța de muncă.

Astfel, evoluția principalilor indicatori ai CEMACON a fost pozitivă, atât din perspectiva creșterii afacerii, cât și a profitabilității. Cifra de afaceri netă a crescut cu 48% față de primul trimestru din 2018, pe fondul unor volume mai mari cerute în piață, iar profitul operațional a crescut cu 86%”, a declarat Liviu Stoleru, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administrație CEMACON SA.

Anul 2019 a început cu o presiune mare de creștere a unor categorii importante de cheltuieli: salarii, energie, combustibili și materii prime. Astfel, cheltuielile salariale au înregistrat o creștere de 15% față de anul precedent ca impact a OUG 114/2018 și a creșterii numărului de angajați. Cheltuielile operaționale au înregistrat o creștere de 39%, iar cheltuielile cu materiile prime și materialele au înregistrat o creștere de 17%, atât ca urmare a creșterii cantităților produse comparat cu aceeași perioadă a anului precedent, a noilor facilități de producție puse în funcțiune și a noilor produse introduse în portofoliu, cât și de o creștere generalizată a prețului de achiziție pentru materii prime, materiale și combustibil generată de contextul economic actual.

„Eforturile ultimilor ani de diferențiere și poziționare premium a portofoliului EVOCERAMIC, precum și investițiile în creșterea calității, facilități noi de producție și introducere de produse noi, au contribuit puternic la creșterea profitabilității CEMACON.

Mizez pe menținerea contextului de piață favorabil și am încredere că avem capabilități tehnice și operaționale de top și agilitate strategică, astfel încât să atingem țintele bugetate în 2019 și să depășim noi nivele record de performanță la CEMACON”,a adăugat Liviu Stoleru, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administrație CEMACON SA.

 

DESPRE CEMACON SA.

CEMACON SA este liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania, unul dintre cei mai mari producători de materiale de zidărie la nivel național.

Compania operează cea mai modernă şi mai mare capacitate de producție din România cu produse inovatoare, care aduc plus-valoare utilizatorilor, obținute la costuri de producție foarte competitive.

CEMACON SA este companie listată la Bursă de Valori Bucureşti şi deținutăde Dedeman si Business Opportunity for Romania, fond de investitii al Erste Group; managementul companiei este unul profesionist, independent şi cu puternică expertiză de sector.

 

Pentru mai multe detalii contactați:

CEMACON – Ioana Cozmescu, Specialist Marketing

E-mail: ioana.cozmescu@cemacon.ro

 

Sus
Translate »