Oferte locuri de munca top

Centura de ocolire Craiova – varianta Sud costa aproape 200 mil lei

Valoarea totală a investiției pentru centura de ocolire Craiova – varianta Sud DN 56 – DN 55 – DN6 a fost stabilită la 199,6 milioane de lei, din care pentru construcții + montaj sunt rezevați aproximativ 164 milioane lei. Aceasta potrivit hotărârii prin care Guvernul a reaprobat documentația tehnico economică a acestui obiectiv de investiții.

Pe Centura de ocolire Craiova – varianta Sud DN 56 – DN 55 – DN6, lungimea totală a lucrărilor necesare este de aproximativ 10 km, iar lățimea platformei este de 10 m.

Traseul Centurii se află pe teritoriul administrativ aparţinând comunelor: Podari, Malu Mare şi Cârcea şi aparţine domeniului public şi privat.

Traseul în plan al centurii de ocolire Craiova Sud se desfăşoară la sud de municipiul Craiova şi face legătura între trei drumuri naţionale: DN 56 – DN 55 – DN 6. Centura se desprinde din DN 56 la km 2+950 printr-un sens giratoriu realizat la nivel. La km 0+166 traseul centurii intersectează denivelat linia CF neelectrificată Craiova – Calafat cu un pasaj superior. În continuare traseul centurii se desfăşoară la sud de localitatea Balta Verde, paralel cu digul de apărare al Jiului, urmând să traverseze cu un pod la km 1+929 un canal existent. La km 4+100 se prevede sens giratoriu cu DN 55, iar la km 8+908 pasaj pentru subtraversarea liniei electrificate CF Bucureşti – Timişoara. Traseul se sfârşeşte la km 9+889 la intersecţia giratorie existentă cu DN 6, fiind necesară doar construcţia unei bretele de acces.

Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

 

Descărcați aici Caracteristicile principale si indicatorii tehnico-economici obiectivului de investiții „Centura de ocolire CRAIOVA – varianta Sud DN 56-DN 55-DN 6”

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

Cum merg vanzarile in cadrul unui proiect ce va avea 1.200 apartamente

Case langa Bucuresti, de la 65 la 95 mii de euro

Un proiect cu 130 apartamente va fi aprobat in curand

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.2/ aprilie 2019

Sus
Translate »