Oferte locuri de munca top

Chiriile pentru apartamente cu doua camere, intre 180 si 420 de euro

Pe piața imobiliară, chiriile medii cerute de proprietari pentru apartamentele cu două camere variază în funcție de oraș, între 180 și 420 de euro, potrivit celui mai recent raport de piață al Analize Imobiliare și Imobiliare.ro, pentru ultimul trimestru din 2019.

În București, spre exemplu, chiria medie solicitată pentru un apartament cu două camere se situa la 420 de euro pe lună în ultimul trimestru al anului trecut, în creștere de la 410 euro pe lună în al treilea trimestru al anului.

Locuința de același tip (bicamerală, confort 1, din perioada 1980-2000, cu o suprafață utilă de 50 – 60 mp) era oferită spre închiriere, în Cluj-Napoca, tot cu 420 de euro pe lună, la fel ca în cele trei luni anterioare.

Pe următoarele locuri în clasamentul celor mai mari chirii solicitate pe segmentul apartamentelor cu două camere se situează orașele Timișoara și Brașov, unde proprietarii solicită, în medie, 350 de euro pe lună (în trimestrul IV 2019 la fel ca în trimestrul anterior).

Iașiul, pe de altă parte, a consemnat o scădere în acest interval de timp, de la un nivel de 350 de euro pe lună, la 330 de euro pe lună.

Aceeași chirie medie, anume 330 de euro pe lună, este practicată și în Tulcea, în vreme ce, în Târgu Mureș, pretențiile proprietarilor ajung la 320 de euro pe lună.

Interesant este că în Constanța, pe de altă parte, un apartament cu două camere poate fi închiriat cu 300 de euro pe lună (la fel ca trimestrul trecut), orașul de la malul mării situându-se la același nivel de preț cu Ploiești.

Creșteri ale sumelor medii lunare solicitate pentru două camere au fost consemnate și în orașele cu cele mai ieftine apartamente de închiriat.

Excepția de la regulă este reprezentată de Reșița, unde proprietarii cer tot 180 de euro pe lună, la fel ca în cele două trimestre anterioare. Capitala Caraș-Severinului a rămas, astfel, singura reședință de județ unde un apartament cu două camere poate fi închiriat cu mai puțin de 200 de euro pe lună.

Pe de altă parte, 200 de euro pe lună este suma medie solicitată într-o serie de reședințe de județ, precum: Târgoviște, Satu Mare, Drobeta Turnu-Severin, Piatra Neamț, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Slatina.

Un nivel de preț apropiat, anume 210 euro pe lună, este valabil în Târgu-Jiu.

Oferta, avans de 8,5% la 12 luni

Față de perioada similară a anului trecut, oferta de închirieri a fost, la nivelul celor șase mari centre regionale, mai mare, cu 8,5% tendința general ascendentă fiind resimțită în majoritatea orașelor analizate, în frunte cu Brașovul (+32,8%) și continuând cu Cluj-Napoca (+17,9%), Iași (+11,1%), Constanța (+8,9%) și București (+8,1%). Excepția de la regulă o constituie Timișoara, unde oferta pe închirieri este cu 7,5% mai mică decât în urmă cu un an.

 

 

 

 

Citiți și:

Trei blocuri cu 11 etaje au obtinut autorizatia de construire

5 ha de teren vor fi deblocate pentru o artera rutiera si spatii de locuinte

Birouri si spatii de depozitare, cu aproape 4 mii mp scd

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

 

 

Sus
Translate »