Oferte locuri de munca top

Cine concureaza pentru realizarea noii statii de metrou supraterane

Două asocieri intră în cursa pentru a realiza stația de metrou supraterană situată între stația de metrou Berceni și șoseaua de centură, în continuarea Magistralei 2 de metrou Pipera – Berceni.

Valoarea estimată pentru lucrările necesare este de peste 138 milioane lei, echivalentul a peste 29 milioane de euro.

În cadrul acestei licitații au fost depuse două oferte:

* asocierea formată din societatea Aktor SA – Institutul de Cercetări în Transporturi Incertrans SA și

* asocierea formată din societățile Somet (Leader) – UTI Grup – TIAB – Construcții Erbașu SA.

Procedura de atribuire a intrat acum în faza de evaluare a calificării, cu data limită de 5 mai 2020.

Proiectul vizează construirea unei clădiri ce va asigura un mediu propice circulației pietonale (tip transport cu metroul și spații publice urbane de circulație). Se va pune accent pe încurajarea folosirii spațiilor comune (circulații, așteptare, acces facil la stație, conectivitate cu reteaua urbană de transport actuală și viitoare, etc.).

În fața clădirii va fi amenajat un spațiu de acces facil pe perioadă scurtă (bretea auto) pentru debarcarea pietonilor din auto propriu la intrarea în municipiul București.

Imobilul va avea cu regim de înălțime de Subsol + Parter + 2 Etaje cu funcțiunea de clădire civilă destinată transportului în comun de mare capacitate – stație de metrou supraterană (etajele sunt niveluri tehnice determinate de asigurarea spațiilor tehnice necesare – subperon, subset, set).

Destinația clădirii propuse va fi aceea de clădire civilă (publică) pentru transport cu metroul – stație de metrou supraterană.

Durata contractului este de 2 ani de zile.

Pentru realizarea acestui obiectiv de investiții, Primaria Sectorului 4 va asigura sursele de finanțare necesare, precum și toate operațiunile care derivă din gestionarea surselor de finanțare, proiectarea și edificarea obiectivului stație de metrou, împreună cu toată infrastructura necesară acesteia.

Dupa finalizarea proiectului, stația de metrou, împreună cu infrastructura aferentă, va intra în proprietatea publică a statului și se va atribui în concesiunea Metrorex.

 

 

Citiți și:

Cererea este mare din partea investitorilor imobiliari

Inca 300 de apartamente in urmatoarea etapa a unui mare ansamblu rezidential

In primul trimestru al anului viitor va demara un proiect de lux in Capitala  

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »