Oferte locuri de munca top

Cine se ocupa de proiectul Casa Radio

Proiectul de reconversie a Centrului Dâmbovița – fosta Casa Radio, ce urma să fie realizat prin parteneriat public-privat, va putea fi finalizat, susțin oficialii, odată ce gestionarea lui va fi realizată de către o altă autoritate publică.

Ministerul Finanțelor Publice a devenit în 2016, autoritate publică în contractul PPP aferent, însă Ministerul nu a fost parte implicată în negocierea, semnarea sau implementarea contractului. De asemenea, acesta nu deține și nu are alocate la acest moment resursele finaciare și tehnice pentru gestionarea contractului, precum se arată într-un proiect de Hotărâre de Guvern.

Pe parcursul anului trecut, Plaza Centers N.V., reprezentantul investitorului ce deține 75% din părțile sociale în cadrul Companiei de proiect “Dâmbovița Center”, a înstiințat autoritățile de inițierea demersurilor pentru cesionarea părților sociale deținute către un nou investitor,  AFI Europe N.V.

De asemenea, anul trecut a fost încheiat un DueDiligence de către AFI Europe N.V. și a fost plătită suma de 200.000 euro ca avans pentru perfectarea tranzacției.

De la aceasta dată investitorii au la dispoziție 15 luni pentru semnarea contractului final de vânzare – cumpărare (termen maximal 5 noiembrie 2020), sub rezerva obținerii acordului autorității publice pentru tranzacție.

Drept urmare, în perioada rămasă până la data limită pentru perfectarea tranzacției, autoritatea publică trebuie să analizeze îndeplinirea de către entitatea substituentă a tuturor condiționalităților, iar în cazul îndeplinirii acestora, să realizeze demersurile pentru amendarea contractului, în sensul introducerii noului investitor AFI Europe N.V. ca parte în contract.

Pentru a duce la final proiectul, prin proiectul de HG se propune preluarea de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a calității de autoritate publică în Contractul de parteneriat public-privat pentru reconversia funcțională a amplasamentului “Centrul Dâmbovița”.

 

 

 

Citiți și:

Zona industriala din Bucuresti, pregatita pentru un mare ansamblu rezidential

68 mil de euro, pentru reabilitari de drumuri si poduri, in 23 de judete

O multinationala construieste locuinte de serviciu langa Capitala

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

 

Sus
Translate »