Oferte locuri de munca top

Cine va construi o parcare cu sase niveluri

Lucrările pentru edificarea unei parcări supraterane multietajate vor putea fi demarate în curând, după ce contractul pentru realizarea proiectului tehnic și pentru construcția propriu-zisă a fost semnat ieri.

Este vorba despre realizarea unei parcări în cartierul Hipodrom III din municipiul Sibiu, în perimetrul delimitat de bulevardul Mihai Viteazu, Aleea Taberei, Liceul Constantin Noica și str. Nicolae Iorga.

Contractul a fost câștigat de asocierea SC Geiger Proiecte Construcții SRL & SC Geiger Transilvania SRL.

“Aceasta va fi prima parcare multietajată de mare capacitate pe care o construim, valoarea investiției din bugetul local ridicându-se la 23,8 milioane de lei. Va urma cea subterană din Piața Gării și cele două parcări supraterane care vor îngloba piața Cibin și piața Vasile Aaron, precum și locuri de parcare în instalații de tip smart parking în zonele aglomerate din cartiere”, a precizat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Conform contractului, în termen de 4 luni, constructorul va preda proiectul tehnic, iar apoi va avea la dispoziție 14 luni pentru a realiza construcția.

Proiectul prevede:

* construirea unei parcări supraterane cu regim de înălțime Subsol + Parter + 3 Etaje + Etaj retras, care va oferi 320 de locuri de parcare. Aceasta va fi dotată cu un sistem automat de acces, stații de încărcare pentru mașini electrice, iluminat public eco-eficient și un sistem de supraveghere cu camere video. Suprafața desfășurată a parcării însumează peste 9 mii mp, amprenta la sol măsurând 1.600 mp;

* amenajarea zonei adiacente parcării cu spații verzi, locuri de joacă și relaxare și alte 100 de locuri de parcare care vor fi mai bine sistematizate, urmând să fie realizat și un nou sistem de iluminat public, trotuare și alei noi.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus
Translate »