Oferte locuri de munca top

Cine va executa lucrarile rutiere pe Coridorul de Vest

A fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor în cadrul proiectului intitulat „Modernizarea transportului în municipiul Hunedoara prin investiţii în transportul public ecologic – Coridorul de Vest” .

În urma procedurii de achiziție publică a fost atribuit contractul de lucrări constructorului Hidro Salt B 92 Bucureşti. O a doua ofertă pentru acest contrat a fost depusă de Sustainable Urban Mobility Solutions.

Contractul are valoarea estimată de 17.982.007 lei fără TVA.

8 oferte pentru lucrari rutiere de circa 27 mil euro

La finele lunii aprilie a fost semnat și contractul de execuție lucrări pentru Coridorul Central. Câștigătoare este asocierea Sustainable Urban Mobility Solutions și Proactiv, valaorea contractului fiind de 26.733.585 lei fără TVA.

Valoarea totală a proiectului intitulat, pe scurt, „Coridorul de Vest” este de 45.743.840 lei, cea mai mare parte a sumei provenind din fonduri europene.

Proiectul amintit este corelat cu alte două iniţiative de același tip, „Coridorul Central” și „Coridorul de Est” (în cadrul acestuia lucrările sunt deja în derulare).

Cele trei proiecte au o valoare totală de aproximativ 30 de milioane de euro.

Proiectul investițional „Coridorul de Vest” vizează străzile: Constantin Bursan, Castelului, 9 Mai, Maior Mircea Ioan Stângă, Piața Libertății, b-dul Libertății și b-dul Republicii, cu impact asupra străzilor Rotarilor, Cernei, Cloșca, b-dului Traian și Pieței „Iancu de Hunedoara”.

Aceste străzi sunt adiacente proiectului investițional și urmează să beneficieze de lucrări de modernizare a sistemului de management trafic sau extinderea sistemului de supraveghere video.

Noua sursa de agregate, investitie a unui producator de ciment

Acest proiect prevede realizarea unei zone pietonale în Centrul Vechi, reabilitarea și modernizarea mai multor străzi și trotuare, inclusiv a iluminatului public, transformarea străzilor Constantin Bursan, Castelului, str. 9 Mai, str. Maior Mircea Ioan Stângă în străzi cu caracter semi-pietonal (accesul auto fiind permis doar riveranilor şi autovehiculelor de intervenţie), achiziționarea a 7 autobuze hibrid (celelalte 13 vor fi achiziţionate prin intermediul celorlalte două proiecte similare), modernizarea a 10 stații de autobuz existente și amenajarea a 5 noi astfel de stații, realizarea unui sistem inteligent de management al traficului, semaforizarea a 4 intersecții, montarea a 10 camere video suplimentare, realizarea și implementarea unui sistem informatic de management al transportului în comun, piste de bicicliști, stații pentru închirierea de biciclete, achiziționarea a 170 de biciclete ce vor fi disponibile pentru închiriere, plantări de arbori și montare de mobilier urban nou și modern.

„Mă bucur că am ajuns, în sfârşit, şi la momentul semnării contractului de lucrări pentru „Coridorul de Vest”, un proiect foarte important pentru municipiul Hunedoara, alături de celelalte două din această categorie: „Coridorul Central” şi „Coridorul de Est”. Procedurile au durat mai mult decât ne-am fi dorit şi noi. Nu ne rămâne decât să fim încrezători şi să facem în aşa fel încât lucrările să se desfăşoare, la parametrii de calitate doriţi, în termenele – limită dorite”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2022

Sus
Translate »