Erdbewegung-Osteuropa

Cine va mai fi expropriat pe DN 1 si Centura Bucuresti

Vor fi demarate procedurile de expropriere a imobilelor proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrărilor pentru fluidizarea traficului DN1 km 8+100 – km 17+100 și pentru completarea Centurii Capitalei pentru sectorul DN 7 și Dn 1 A. Aceasta ca urmare a aprobării date ieri de Guvern.

Este vorba despre exproprieri pe o suprafață suplimentară de 45.097 mp. Astfel, urmează să fie despăgubite 180 de imobile, acestea având o valoare ce depășește 4 milioane de lei. Suma a fost stabilită în baza raportului de expertiză, întocmit de un expert evalutor, membru ANEVAR .

Din totalul suprafeţei de 45.097 mp necesare finalizării lucrărilor, suprafața de 14.769 mp se află în domeniul public al statului sau al unităţilor administrativ – teritoriale (reprezentând 3 imobile), restul de 30.328 mp reprezintă suprafaţa imobilelor proprietate privată care se propun prin prezentul proiect de act normativ a fi supuse procedurii de expropriere.

Imobilele proprietate privată supuse exproprierii se află pe raza localităţilor Mogoșoaia, din județul Ilfov și Sector 1 București.

Această acțiune este necesară pentru continuarea execuţiei lucrărilor în conformitate cu soluţia aprobată la reactualizarea studiului de fezabilitate pentru acest proiect.

Prin studiul de fezabilitate actualizat au fost aduse modificări ale elementelor constructive în zona pasajelor peste DN 7 şi DN 1A, completarea elementelor de siguranţa circulaţiei, precum şi completarea soluţiilor privind colectarea şi evacuarea apelor pluviale.

Procedurile de expropriere vor fi efectuate de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. de sub autoritatea Ministerului Transporturilor, în calitatea sa de expropriator în numele statului Român.

 

Descărcați aici Lista imobile exproprieri – DN1-Centura Bucuresti

 

 

 

 

Citiți și:

Vara aceasta incepe construirea a 4 blocuri in Sectorul 1

Un proiect ce va cuprinde blocuri cu 11 etaje va fi vandut dupa obtinerea autorizatiei

Cat costa manopera in constructii, in Capitala

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus
Translate »