BERGERAT

Cine va moderniza doua artere rutiere, cu peste 82 mil lei

Două artere importante ale municipiului Galați vor beneficia, pentru prima dată, de ample lucrări de modernizare, grație unei investiții cu fonduri europene și finanțare de la bugetul local.

Primăria municipiului Galați informează că achiziţia publică având ca obiect „Modernizare linii de tramvai și carosabil strada Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918” s-a încheiat. Oferta declarată câștigătoare este cea depusă de Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Citadina 98 SA – Mari-Vila Com SRL – Add Global Design SRL cu o propunere financiară de 82.191.251,84 lei (fără TVA).

Din aceasta,  valoarea serviciilor de proiectare este de 3.900.000 lei (fără TVA), iar valoarea lucrărilor de executat este de 78.291.251,84 lei (fără TVA).

Sunt prevăzute două luni pentru servicii de proiectare și 16 luni pentru execuția lucrărilor.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați, a declarat: ”Alături de proiectul de extindere și modernizare a Drumului de Centură, pe care îl derulăm în parteneriat cu Consiliul Județean, modernizarea străzilor Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918 reprezintă încă un proiect major de investiții al municipalității dedicat infrastructurii orașului. Urmează să semnăm în curând contractul de finanțare și să demarăm efectiv proiectul. (…) Primăria a depus proiecte cu fonduri europene de peste 1,4 miliarde de lei (aproximativ 300 de milioane de euro) pentru obiective de investiții în toate domeniile – infrastructură, transport public în comun, sănătate, educație, cultură, social etc.”

Proiectul prevede lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere: realizarea de straturi asfaltice noi, crearea de noi locuri de parcare, reamenajarea trotuarelor, realizarea de piste pentru bicicliști, marcaje și indicatoare rutiere noi, montarea de butoni reflectorizanți în zonele cu risc de producere a acccidentelor rutiere sau stâlpi de ghidaj pe porțiunile de traseu în care vizibilitatea este îngreunată pe timp de noapte. În plus, vor fi amenajate, pe o lungime de minimum 25 de metri, și străzile laterale care interesectează cele două artere.

De asemenea, pentru prima dată, liniile și căile de rulare ale tramvaielor vor fi modernizate, fiind prevăzute lucrări de înlocuire a acestora, amenajare de peroane pentru călători prevăzute cu gard de protecție și indicatori de stații, precum și montarea de adăposturi pentru călători.

Amplul proiect de infrastructură vizează și modernizarea iluminatului public stradal, dar și introducerea în subteran a rețelelor aeriene (fibră optică, telefonie, tv). Totodată, se vor executa lucrări edilitare pentru înlocuirea rețelelor de apă și canalizare.

 

 

Citiți și:

Cladire de birouri cu 15 niveluri, in pregatire in Capitala

Un mare afacerist pregateste noi proiecte imobiliare pe litoral

Doua turnuri cu spatii de birouri, in zona de nord a Bucurestiului

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

 

Sus
Translate »