Oferte locuri de munca top

Cine va moderniza peste 40 km de drum judetean, cu 21 mil euro

Contractul de executare a lucrărilor de modernizare a primului tronson din drumul județean 561A (peste 40 km) a fost semnat, ieri, de către președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Primul tronson din drumul județean 561A Giurgița (DJ 561) – Urzica Mare – Urzicuța – Afumați – Boureni – Băilești – Balasan – Moțăței Gară – Moțăței (intersecția cu DN 56) este în lungime de 41,474 km.

Lucrările au fost atribuite asocierii formate din companiile Domarcons SRL și Erpia SA.

Contractul a fost atribuit la o valoare de 21 milioane de euro (102.140.282 lei) și are prevăzută o durată de realizare de 24 de luni.

Investiția este realizată prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană în valoare de aproape 28 de milioane de euro, implementat printr-un apel al Programului Operațional Regional 2014 – 2020 dedicat Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Potrivit președintelui CJ Dolj, pentru această etapă, procedurile de licitații au fost demarate la începutul acestui an, iar în luna februarie s-au depus deja ofertele pentru acest proiect.

Tot cu fonduri europene va fi modernizat, într-o a doua etapă, și celălalt tronson de drum județean, care, în total, cuprinde 70 km.

„Austria și România au colaborat pentru a elabora o strategie a Uniunii Europene prin care să poată fi sprijinite țările riverane Dunării. Sunt 12 județe din România care se află pe malul fluviului și care ar putea să folosească această posibilitate de finanțare. Din nefericire, a fost alocat un plafon mai mic decât ne așteptam, moment în care am decis să împărțim DJ 561A, care măsoară 70 de kilometri, în două tronsoane, pentru că estimam că va fi dificil să obținem fonduri pentru întregul drum. Am primit bani europeni pentru ambele proiecte, iar acum putem spune că vom moderniza cu totul această arteră importantă a Doljului, care, de-a lungul timpului, s-a degradat foarte mult.
Drumul trece prin 7 localități. O altă veste bună constă în faptul că nu ne mai desparte mult timp de momentul în care va fi semnat contractul de lucrări și pentru cel de-al doilea tronson din DJ 561A, între Moțăței și limita cu județul Mehedinți, în cazul căruia ofertele se află acum în evaluare“, a precizat Ion Prioteasa.
Vicepreședintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a evidențiat preocuparea instituției de a atrage fonduri nerambursabile pentru a reabilita și moderniza aproximativ 200 km din rețeaua rutieră județeană.

„Acesta este al șaselea proiect cu finanțare europeană al instituției noastre în domeniul infrastructurii rutiere, în actualul mandat, cărora li se adaugă alte patru demersuri susținute din fonduri de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Vorbim, așadar, despre 10 proiecte, în valoare totală de aproape 150 de milioane de euro, care vizează modernizarea a aproximativ 200 de kilometri de drumuri județene“, a declarat Cosmin Vasile.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus
Translate »