Oferte locuri de munca top

Cine va moderniza un drum interjudetean, cu peste 22 mil euro

Contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare a drumului interjudeţean Covasna – Braşov, care face legătura între drumurile naţionale DN 12 şi DN 13, a fost semnat ieri de către președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Valoarea contractului este peste 22 milioane euro (echivalentul a peste 108,68 milioane lei), cu TVA inclus.

Operatorul economic care şi-a adjudecat lucrarea este Asocierea Gott Strasse SRL – Perfect Consult Europe SRL – Hydrostroy AD. Asocierea de firme a propus un subcontractor, Proiect-Construct Regiunea Transilvania, care urmează să execute 7,76% din contract, respectiv proiectarea şi execuţia relocării reţelelor de utilităţi publice.

Proiectul vizează un segment de drum aflat la graniţa judeţului Braşov cu judeţul Covasna, pe teritoriul administrativ al localităţilor Apaţa, Ormeniş şi Augustin, format din DJ 131 (km 0+000 – 7+856) şi DJ 131 B (km 0+000 – 12+978).

Durata de execuţie a prevederilor contractuale este de 29 de luni, iar garanţia lucrărilor este de cinci ani.

Din fondurile europene vor fi modernizaţi 15,59 kilometri de drumuri și trotuare, vor fi amenajate staţii de transport public, se vor realiza rigole, şanturi, drenuri şi puţuri absorbante pentru evacuarea apelor pluviale, se vor reface podeţele transversale şi cele care asigură accesul la drumurile laterale şi vor fi reabilitate podurile peste râul Olt, pârâul Măieruş şi pârâul Remetea.

De asemenea, în cadrul proiectului este prevăzută construirea sau repararea unor ziduri de sprijin şi amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată, iar acolo unde va fi necesar, vor fi deviate reţelele de utilităţi. Cu finanţare de la bugetul local al Judeţului Braşov se va moderniza un sector de drum în lungime de 5,24 km.

În perioada imediat următoare, administraţia judeţeană va face demersurile pentru predarea amplasamentului către constructor, urmând ca acesta să pregătească organizarea de şantier şi să monteze staţiile de asfalt şi beton. Primele lucrări preconizate a se realiza sunt cele de refacere a podurilor şi podeţelor, precum şi cele de deviere a reţelelor utilitare.

Modernizarea drumului interjudeţean Covasna – Braşov are două componente: „Modernizare drum interjudețean Covasna – Brașov, care face legătura între drumul național DN 12 și drumul național DN 13 – format din DJ 131 KM 0+000 – 7+856 și DJ 131 B 0+000 – 12+978”, proiect implementat de Consiliul Judeţean Braşov, și „Reabilitare drum interjudețean Covasna-Brașov, de la DN 12 la DN 13, prin Malnaș Băi, Baraolt, până la limită județ Augustin și Măieruș”, proiect în curs de realizare al Consiliului Judeţean Covasna.

Această lucrare de refacere a infrastructurii rutiere se realizează în cadrul unui proiect cu finanţare europeană accesat de CJ Braşov, pe Axa prioritară 6 a Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.

Valoarea totală a proiectului este de 110.894.604 lei, din care cheltuieli totale eligibile sunt de 109.895.685 lei. Finanțarea nerambursabilă (98%) este de 107.697.771 lei, contribuția proprie a beneficiarului (2%) ajunge la 2.197.913 lei, iar cheltuielile totale neeligibile se ridică la 998.919 lei.

Managerul proiectului este Daniel Gligoraş, administratorul public al judeţului Braşov.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus
Translate »