Oferte locuri de munca top

Cine va prelua Muzeul Frederick si Cecilia Cutescu Stork

Sub denumirea de Muzeul Frederick și Cecilia Cuțescu Stork, imobilul situat în sectorul 1, pe strada Vasile Alecsandri la nr. 16, figurează pe Lista monumentelor istorice, actualizată de Ministerul Culturii și ldentității Naționale.

Clădirea datează din anul 1914 iar patrimoniul Muzeului Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck a fost constituit din donația făcută în octombrie 1951 de către Cecilia Cuțescu – Storck și de fiicele acesteia, Gabriela Florica Storck și Cecilia Frederica Storck-Botez, către Sfatul Popular al Capitalei.

Casa, monument de arhitectură construit de cei doi artiști între anii 1911 și 1913, conservă creația unei întregi familii de artiști plastici și a fost restituită proprietarilor.

În prezent, muzeul, filială a Muzeului Municipiului  București, instituție publică de  cultură de interes local, funcționează în baza unui contract de comodat cu frații  Alvaro  și Alexandru Botez, care au oferit imobilul din Strada Vasile Alecsandri, nr. 16, pentru expunerea și conservarea colecției.

Municipiul București intenționează să intre în posesia acestui cunoscut imobil cu o importantă însemnătate istorică pentru Capitală, urmând să exercite dreptul de preemțiune. PMB dorește să preia în administrare imobilul monument istoric.

Conform extrasului de Carte funciară nr. 232662, imobilul are o suprafață totală de 1.361 mp, cu 7 corpuri construite.

Ministerul Culturii și ldentității Naționale a transferat către Municipiul București dreptul de preemțiune pentru acest imobil. Valoarea istorică a acestui imobil a fost evaluată și s-a luat în considerare faptul că se conservă și pune în valoare donația făcută în octombrie 1951 de către Cecilia Cuțescu – Storck, restituită proprietarilor în anul 2006 în baza Legii nr. 1 0/2001.

În situatia obținerii acordului de principiu din partea CGMB, Directia Cultură, Învățământ, Turism va putea iniția o dispoziție pentru constituirea unei comisii de negociere a prețului de vânzare cu reprezentantul vânzătorului, conform legislației în vigoare. Valoarea maximală urmând a fi stabilită printr-un raport de evaluare a unui expert ANEVAR, comandat de către Primăria Municipiului București.

După finalizarea negocierii și stabilirea prețului agreat de ambele  părți, Comisia de negociere constituită prin DPG va întocmi un raport. Raportul, aprobat de către Primarul General al Municipiului București, se va constitui în anexă la proiectul de hotărâre a CGMB de aprobare a cumpărării imobilului în cauză și de stabilire a destinației.

 

 

 

Citiți și:

Oferta castigatoare pentru extinderea retelei de apa, reevaluata

Cu cat scad preturile apartamentelor si in ce conditii

Cum merg vanzarile de apartamente noi in zonele centrale ale Capitalei

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus