Oferte locuri de munca top

Cine va proiecta modernizarea drumului Valea Doftanei – Bradet

Contractul de proiectare pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea executării lucrărilor de reabilitare și modernizare a DJ 102 I, Valea Doftanei (jud. Prahova) – Brădet (jud. Brașov) a fost semnat.

Valoarea contractului este de 2.795.011 lei, cu TVA, iar durata contractuală este de 4 luni. Reprezentanții CJ Brasov au estimat că, dacă totul decurge conform planului, la mijlocul anului viitor ar putea fi semnat contractul de proiectare și execuție.

Asocierea declarată câștigătoare este Asocierea Beta Cops – East Water Drillings – 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata S.P.A.

Conform Ministerului Lucrărilor Publice, în cadrul contractului se vor realiza, pe lângă studiul de fezabilitate necesar reabilitării celor 24 de km de drum, și celelalte studii necesare întocmirii documentației de aprobare a indicatorilor tehnico-economici (studiul topografic, studiul geotehnic, planul de situație pe ridicare topografică, studiul de trafic, studiul hidraulic și hidrogeologic, documentația pentru scoaterea din circuitul forestier, expertiza tehnică), precum și obținerea certificatelor de urbanism, a avizelor, acordurilor și studiilor specifice.

Drumul urmează să fie refăcut în totalitate, de la fundaţie, până la partea carosabilă, urmând să aibă două benzi de circulaţie şi o lăţime de opt metri. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi refăcute toate podurile şi podeţele de pe traseu.

Tronsonul de 24 de km pentru care a fost semnat contractul face parte din Drumul Județean 102I care face legătura între localitățile Câmpina, pe DN 1 și Brădet, pe DN 1A, drum care este modernizat doar partial.

Obiectivul va fi realizat în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, implementat de Compania Națională de Investiții (CNI).

Pentru ca acest proiect să poată fi realizat în prealabil, segmentele de drum aflate pe teritoriul administrativ al judeţelor Prahova şi Braşov au fost predate în folosinţă gratuită către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în urma unor hotărâri adoptate de cele două consilii judeţene.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus
Translate »