Oferte locuri de munca top

Cine va proiecta si executa lucrari la Aeroportul Ghimbav

Pentru viitorul Aeroport Internațional Brașov – Ghimbav a fost ales câștigătorul contractului „Proiectare și execuție Balizaj – construcții și instalații – etapa a III-a AIBG, proiectare și execuție Amenajare Bandă Pistă – etapa a III-a AIBG”.

Consiliul Județean Brașov a semnat raportul procedurii și a transmis comunicările către firmele participante.

La data-limită de depunere a ofertelor, care a fost 10 septembrie, s-au înscris în SEAP trei operatori economici:

* Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG SRL,

* SC Societatea de Constructii Napoca SA și

* SC Construcții SA.

Membrii comisiei de evaluare au desemnat câștigătoare oferta prezentată de Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG SRL, clasată pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire și verificarea documentelor-suport aferente probării informațiilor prevăzute în DUAE, ofertă cu valoarea de 55.124.845,60 lei fără TVA. Achiziția  avut inițial valoarea estimată de 74.128.726 lei fără TVA.

Subcontractanții propuși de către Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG sunt:

* Viarom Construct, care urmează să subcontracteze 57% din execuția lucrărilor la banda pistei,

* Tractebel Engineering SA, care va prelua 4% din proiectarea sistemului de balizaj și din proiectarea benzii pistei, și

* COL-AIR Trading SRL, care se angajează să realizeze 26% din execuția instalării sistemului de balizaj.

Potrivit ofertei declarate câștigătoare, proiectarea și execuția construcțiilor și instalațiilor balizajului totalizează 18.749.156,84 lei fără TVA. Sunt prevăzute 3 luni pentru realizarea documentațiilor tehnice, 3 luni pentru execuția lucrării și o perioadă de garanție de 60 luni. Valoarea proiectării și execuției amenajării benzii pistei este de 36.375.688,76 lei fără TVA. Pentru realizarea documentațiilor tehnice vor fi alocate 3 luni, execuția propriu-zisă a lucrării va dura 8 luni, iar garanția va fi tot de 60 de luni.

Contractul cu Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG SRL ar putea fi semnat de conducerea CJ Brașov în 11 noiembrie, după expirarea perioadei de contestații.

„Continuăm demersurile pentru realizarea infrastructurii aeroportuare și pregătim documentațiile necesare certificării Aeroportului. În egală măsură ne ocupăm de demersurile la Uniunea Europeană pentru recuperarea investiției noastre din fonduri europene. Am toată convingerea că odată cu implementarea sistemului de balizaj și construirea terminalului, până la sfârșitul anului 2020 Aeroportul Internațional Brașov va fi gata în proporție de 90%”, afirmă președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

 

 

Citiți și:

Varianta ocolitoare a unui oras va costa peste 77 mil euro

Spatii noi de productie si depozitare, de peste 11 mii sc

Ansambluri cu 12 blocuri inalte, in provincie

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/oct 2019

 

 

Sus