Oferte locuri de munca top

Cine va reabilita Castelul Banffy din Cluj

Va putea începe reabilitarea Castelului Banffy din Răscruci, județul Cluj. Aceasta, după ce în urma soluționării definitive de către Curtea de Apel Cluj a contestațiilor formulate, CJ Cluj a desemnat câștigătorul licitației.

Astfel, contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a imobilului-clădire Castel Banffy și a parcului-monument din localitatea clujeană Răscruci a fost câștigat de Asocierea Tomoroagă Construct SRL (lider) – Constructim SA – Rustic.

Subcontractanți sunt: Deltic-Instal SRL – 6.83%; Profrigo – 0.26%; Elcom International S.R.L. – 0.4%;

Hydrosfer Instal – 0.64%; Generalsting – 0.44%; Dianova Instal – 0.19%.

Au mai depus oferte în cadrul licitației compania Decorint și asocierea Euras – Addconcept.

CJ Cluj urmărește punerea în valoare a ansamblului monument istoric prin schimbarea funcțiunii castelului în Centru Cultural cu standarde ridicate de finisare și dotare.

Va fi, astfel, amenajat un Centru Cultural reprezentativ pentru județul Cluj, prin restaurarea clădirii și a zonei aferente, cu realizarea unor funcțiuni care să permită organizarea de evenimente culturale, precum și deschiderea castelului pentru vizitarea de către publicul larg.

Ne dorim ca lucrările să se deruleze cât mai alert, astfel încât castelul să poată fi inclus în circuitul turistic și al evenimentelor culturale, cu toate beneficiile ce decurg de aici”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

În valoare de peste 27,67 milioane lei, fără TVA, lucrările de restaurare și conservare a castelului vor debuta după semnarea contractului de execuție.

Lucrările vor avea un termen de finalizare de maxim 24 de luni din momentul emiterii ordinului de începere.

Din cuantumul total al lucrărilor, 19.526.036 de lei reprezintă valoarea lucrărilor finanțate din fonduri europene, ca urmare a proiectului câștigat de forul administrativ județean în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus
Translate »