Oferte locuri de munca top

Cine va reabilita peste 20 km pe DJ 187

Peste 20 km de drum județean de pe Valea Ruscovei vor fi reabilitați, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II în județul Maramureș.

Contractul ”Proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii Reabilitare DJ 187, Leordina (DN 18) – Ruscova – Repedea – Poienile de Sub Munte” –  LOT2 a fost semnat ieri.

Câștigătoarea licitației este Asocierea Conrep SA (lider de asociere) – Dimex 2000 Company SRL (asociat) și SC EXPLAN SRL (asociat).  Valoarea contractului este de 48.078.715 lei fără TVA

Drumul judeţean DJ187 este unul dintre cele mai importante axe de comunicaţie rutieră din judeţ, este situat de-a lungul râului Ruscova și deserveşte un număr de 4 localităţi, cu o populație de peste 20.000 locuitori, are o lungime de 20,139 km, și face legătura cu DN18.

Președintele Consiliului Județean Marmureș, Gabriel Zetea, a declarat: ”Deja ne gândim la următoarele tronsoane propuse spre reabilitare, pentru care am identificat sursele de finanțare.”

Principalele lucrări care se vor executa în cadrul reabilitării drumului DJ 187 vizează:

* relocarea și protejarea rețelelor de energie electrică, apă, canalizare, lucrări de terasamente,

* refacerea sistemului rutier,

* amenajarea stațiilor de autobuz, refacerea și consolidarea acostamentelor, stabilizarea zonelor cu cedări de fundație, amenajarea drumurilor laterale cu un sistem rutier elastic,

* reabilitarea unui număr de patru poduri cu lungimi de la 8 metri la 18 metri,

* racorduri accese la proprietăți, scurgerea apelor și drenaj, lucrări de consolidare terasamente și taluzuri, 65 de podețe transversale, 30 de podețe de pe drumurile laterale, 489 podețe de acces la proprietăți, precum și lucrări privind siguranța circulației.

Durata contractului de proiectare și execuție lucrări va fi de 720 de zile de la emiterea Ordinului Administrativ de începere din care: 180 de zile etapa I (proiectare, verificare și obținerea autorizației de construire) şi 540 de zile etapa a II-a (execuţie efectivă a lucrărilor), a precizat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

 

 

 

Citiți și:

Noi turnuri propuse in Capitala

Teren de peste 2 ha, cu blocuri cu 15 niveluri 

Manopera mai scumpa pentru anumite lucrari

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019

Sus
Translate »