Oferte locuri de munca top

Cine va suporta diferentele de curs valutar nefavorabile, in proiectele europene

Pentru a degreva bugetul MDRAP de suportarea, în locul beneficiarilor, a sumelor reprezentând diferențe nefavorabile de curs valutar rezultate ca urmare a efectuării plăților în lei a fondurilor externe nerambursabilea fost elaborat un proiect de Ordonanță de Urgență, acum intrat în consultare publică.

Pentru toți beneficiarii lideri, conform prevederilor regulamentelor CE și a programelor de cooperare teritorială europeană, sumele reprezentând fonduri externe nerambursabile se virează în euro de către Unitatea de plată din cadrul MDRAP.

Conform prevederilor Regulamentului UE, plățile aferente fondurilor externe nerambursabile se efectuează în euro și nu pot fi diminuate cu niciun fel de reducere ce poate lua forma diferențelor nefavorabile de curs valutar sau vreunei alt fel de taxă specifică sau cu efect echivalent.

Sumele din fonduri externe nerambursabile cuvenite a fi rambursate beneficiarilor de asistență tehnică din România se virează în lei de către Unitatea de plată din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale în conturile de venituri ale bugetelor din care au fost finanțate proiectele respective.

Schimbul valutar al sumelor în euro în vederea efectuării plăților în lei conduce la apariția diferențelor de curs valutar favorabile/nefavorabile.

În contextul economic actual în care cursul de schimb fluctuează foarte mult având un trend ascendent în ultimii ani, din schimbul valutar efectuat de către MDRAP rezultă doar diferențe nefavorabile de curs valutar.

Acestea ar trebui suportate de la bugetul MDRAP. Dar, diferențele nefavorabile de curs valutar nu sunt cuprinse în bugetul MDRAP.

Ca urmare, a fost elaborat un proiect de Ordonanță de Urgență, acum intrat în consultare publică, pentru a degreva bugetul MDRAP de suportarea, în locul beneficiarilor, a sumelor reprezentând diferențe nefavorabile de curs valutar rezultate ca urmare a efectuării plăților în lei a fondurilor externe nerambursabile.

 

 

 

Citiți și:

Va incepe construirea primelor din cele 15 blocuri aprobate

Mare proiect rezidential, incetinit de scadere vanzarilor de apartamente noi

Viitoare apartamente de lux in zona centrala a Capitalei

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

Sus
Translate »