Erdbewegung-Osteuropa

Clarificari pentru Instructiunea 113/2019, in cadrul POR 2014-2020

Au fost aduse câteva clarificări pentru punerea în aplicare a Instrucțiunii nr. 113 / 8 aprilie 2019  a Autorității de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020.

Această instrucțiune vizează completarea Rapoartelor de progres și a celor de durabilitate ale beneficiarului cu aspecte relevante implementării și monitorizării proiectelor, cuprinse în condițiile contractuale specifice aplicabile fiecărei Priorități de investiție și în recomandările rezultate în procesul de evaluare și selecție.

Astfel, rapoartele de progres trimestriale și cele de durabilitate, care urmează să fie transmise către OI ADR, se vor completa cu aspectele specifice care trebuie monitorizate în etapa de implementare și de durabilitate ale fiecărui proiect.

Astfel, pentru proiectele aflate în implementare, în cadrul secțiuii V. Rezumat al progresului înregistrat în derularea proiectului în perioada raportării, din cadrul Anexei nr. 14 – Formulare și alte documente relevante), în Raportul de progres al beneficiarului, se vor cuprinde toate aspectele specifice ale fiecărui proiect și se va menționa stadiul implementării acestora.

Pentru proiectele finalizate în cadrul secțiunii III. Sustenabilitatea proiectului din cadrul Anexei nr. 14 – Formulare și alte documente relevante – B – Raport privind durabilitatea investiției, se vor cuprinde toate aspectele specifice ale fiecărui proiect și se va menționa stadiul implementării acestora.

În cazul în care nu este atașată la contractul de finanțare (sau în MySMIS) Anexa 1 – Aspecte de monitorizat, cu recomandările rezultate în procesul de evaluare și selecție, Agenția de Dezvoltare Regională Nord – Vest recomandă ca beneficiarii să se adreseze ofițerului de monitorizare responsabil cu proiectul respectiv, pentru obținerea acestei anexe.

 

Instrucțiunea 113/08.04.2019

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

20 de blocuri vor fi construite intr-un viitor ansamblu din apropierea Capitalei

In luna iunie incepe construirea a 300 de apartamente

Drum expres, inlocuit de o autostrada

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019

 

Sus
Translate »