Oferte locuri de munca top

Clarificari privind facilitatile fiscale pentru constructori

Facilitățile fiscale de care beneficiază angajații din sectorul construcțiilor începând cu 1 ianuarie anul acesta vor fi clarificate, potrivit unui proiect de Ordonanță de Guvern privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, proiect intrat astăzi în dezbatere publică.

Măsurile privesc persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor de la angajatori care desfășoară activități în sectorul construcțiilor, astfel cum au fost modificate și completate prin OUG nr. 43/2019.

Noul act normativ propune corelarea textului prevederilor referitoare la contribuțiile sociale obligatorii datorate de persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor de la angajatori care desfăşoară activităţi în sectorul construcţiilor, cu cele de la Titlul IV- Impozitul pe venit, cu privire la eliminarea sintagmei ”contract individual de muncă”, ca urmare a modificărilor aduse prin OUG nr. 43/2019.

O altă clarificare privește intrarea în vigoare a art. V din OUG nr. 43/2019  privind dispozițiile care modifică și completează prevederile Codului fiscal referitoare la facilitățile fiscale din domeniul construcțiilor, începând cu data de 21 iulie 2019.

Guvernanții consideră că este necesară precizarea lunii în care se realizează veniturile pentru care se aplică noile prevederi, având în vedere caracterul lunar al obligațiilor fiscale aferente veniturilor din salarii și asimilate salariilor, precum și al indicatorului lunar ”cifra de afaceri”, în funcție de care se aplică facilitățile fiscale, pentru evitarea aplicării neunitare a prevederilor fiscale. Potrivit proiectului de OG, prevederile OUG 43/2019 privind sectorul construcțiilor se aplică începând cu veniturile aferente lunii iulie 2019.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus
Translate »