Oferte locuri de munca top

Clientii casnici de gaze naturale vor trebui sa-si aleaga furnizorul

Cetățenii care sunt racordați la rețeaua de gaze naturale vor trebui să își aleagă furnizorul în această vară. Aceasta având în vedere că începând de la 1 iulie 2020 piața gazelor naturale se va liberaliza, iar prețurile pentru furnizarea gazelor naturale la clienții casnici nu vor mai fi reglementate de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial și va intra în vigoare din aprilie.

Astfel, clienții casnici trebuie să își aleagă furnizorul de gaze naturale și până la data de 30 iunie 2020 să încheie cu acesta un contract aferent furnizării gazelor naturale în regim concurențial.

Clienții casnici pot accepta orice ofertă-tip publicată de societatea furnizoare sau de către orice alt furnizor de gaze naturale. De asemenea, pot solicita unui furnizor o ofertă privind condițiile comerciale și prețul de furnizare în vederea negocierii acestora, după caz, ori pot recurge la selectarea furnizorului prin procedee specifice de licitație/achiziție publică, dacă este cazul.

În situația în care clientul nu își exercită dreptul de eligibilitate până la data de 30 iunie 2021 și nu încheie cu furnizorul actual sau cu un alt furnizor un contract, oferta propusă de către furnizorul actual se consideră acceptată și, în consecință, contractul de furnizare a gazelor naturale aferent acestei oferte este considerat încheiat tacit începând cu data de 1 iulie 2021. Ca excepție, acest fapt nu este valabil dacă clientul casnic comunică furnizorului, până la această dată, refuzul de semnare a contractului sau o solicitare de modificare/completare a condițiilor/clauzelor contractuale.

Prețul de furnizare a gazelor naturale trebuie să fie transparent și rezonabil, iar pentru a fi comparabil cu prețul de furnizare reglementat de către ANRE până la data de 30 iunie 2020, acesta trebuie să fie exprimat în lei/MWh și trebuie să cuprindă toate costurile aferente furnizării gazelor naturale în regim concurențial, cu servicii reglementate incluse.

Furnizorul are obligația să afișeze, pe toată perioada 1 mai 2020 -3 0 iunie 2021, la punctul unic de contact, în centrele de relații cu clienții și pe pagina principală a propriului site, la loc vizibil, informarea și propunerea de contract aferent furnizării gazelor naturale în regim concurențial.

 

Descărcați aici Ordinul ANRE

 

 

 

 

Citiți și:

Materiale de constructii comandate online si livrate la adresa

Viitoare cladire cu spatii tehnologice, cu 4200 mp scd

Peste 140 de unitati locative, in planul unui investitor local

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020

Sus
Translate »