Oferte locuri de munca top

CNAIR va putea concesiona spatiile pentru servicii aferente autostrazilor

CNAIR – SA va putea încheia contracte de concesiune de lucrări și concesiune de servicii pe terenurile proprietate publică a statului român destinate spaţiilor de servicii situate de-a lungul autostrăzilor şi drumurilor expres, potrivit unei Ordonanțe de Urgență emise de Guvern.

CNAIR  deţine contract de concesiune cu Ministerul Transporturilor, pe baza căruia se desfăşoară ansamblul activităţilor curente de întreţinere, reparare, administrare şi exploatare a autostrăzilor – în prezent 757,208 km.

Cu excepţia Spaţiilor de Servicii de pe ruta Bucureşti-Cernavodă (A2), unde au fost concesionate lucrările şi seriviciile la nivelul anilor 2008-2009, în prezent, Spaţiile de Servicii finalizate situate pe autostrada Nadlac – Sibiu (A1) şi pe autostrada Cernavodă – Constanţa (A2) oferă utilizatorilor un nivel minim de servicii. Prin urmare trebuie luate măsurile necesare prin care aceste Spaţii de Servicii să funcţioneze conform destinaţiei lor şi să îndeplinească cerinţele din standardele europene în privinţa dotărilor şi serviciilor oferite, în scopul asigurării confortului participanţilor la trafic şi creşterii siguranţei circulaţiei rutiere.

Serviciile asigurate în prezent în spaţiile de servicii de pe aceste tronsoane de autostradă se situează la un nivel  minim, de strictă necesitate, şi  vor fi  furnizate, conform contractelor încheiate, până în noiembrie 2018, mai este menționat în OUG.

În scopul exploatării în condiţii de eficienţă maximă a spaţiilor de servicii şi asigurării unor servicii de calitate utilizatorilor autostrăzilor, CNAIR – SA a identificat, ca soluţie optimă pentru a fi realizate toate lucrările şi dotările necesare spaţiilor de servicii atribuirea unor contracte de concesiune de lucrări şi servicii.

Guvernanții susțin că până în prezent nu exista cadrul legal care să-i permită CNAIR concesionarea lucrărilor si serviciilor aferente spaţiilor de servicii pentru a asigura participanţilor la trafic serviciile impuse prin reglementări specifice.

De asemena, reglementările introduse contribuie la stimularea investiţiilor private în sectorul infrastructurii de transport rutier şi asigurarea predictibilităţii şi certitudinii cadrului legislativ, necesare operatorilor economici interesaţi în realizarea de proiecte de infrastructură rutieră în regim de concesiune. Acest lucru prin oferirea unui cadru legal care să asigure încheierea, în condițiile legii, de contracte de concesiune de lucrări și concesiune de servicii pe terenurile proprietate publică a statului român destinate spaţiilor de servicii situate de-a lungul autostrăzilor şi drumurilor expres, în scopul asigurării de servicii necesare desfăşurării traficului rutier, precum şi a altor activităţi economice.

 

Citiți și:

Proiect pentru modernizarea a 12 km de drum

Linii de tramvai si strazi modernizate cu circa 18 mil euro

Nou ansamblu rezidential in vestul tarii

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus