ARENA Constructiilor
Oferte locuri de munca top

Codul Fiscal va fi modificat pentru Campionatul de fotbal UEFA 2020

Cu toate că nu știm dacă vom avea stadioane conforme standardelor UEFA până la demararea campionatului european de fotbal, știm însă că acesta va prilejui multe afaceri bănoase.

Senatul a aprobat un proiect de lege, iar membrii comisiilor de specialitate din Camera Deputaților au hotărât cu majoritate de voturi să supună plenului adoptarea acestui proiect cu unele amendamente.

Parlamentari consideră că este necesară efectuarea unor modificări ale Codului fiscal, în vederea asigurării cadrului fiscal pentru desfășurarea Turneului final UEFA EURO 2020, în ceea ce privește acordarea de facilități pentru veniturile obținute/realizate de persoane fizice nerezidente, persoane juridice străine (inclusiv firme offshore) și orice entități nerezidente și scutiri de anumite taxe și impozite la bugetele locale

Astfel, prin derogare de la Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, vor fi acordate următoarele scutiri de impozite și taxe:

  1. Veniturile obținute/realizate de persoane fizice nerezidente, persoane juridice străine şi orice entități nerezidente, ca urmare a pregătirii, organizării și desfășurării Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 sunt scutite de impozitul pe veniturile obținute din România de nerezidenți.
  2. Taxa pentru serviciile de reclamă şi publicitate şi taxa pentru afişaj în scop de reclamă şi publicitate nu se datorează pentru reclama și publicitatea efectuate pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea în România a Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020.
  3. Evenimentele sportive care au loc în cadrul pregătirii, organizării și desfășurării în România a Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 sunt scutite de la plata impozitului pe spectacole.

Comisiei pentru muncă şi protecţie socială și al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaților  propun plenului  Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.18/2018 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. (PLx 267/02.05.2018). Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de Lege în ședința din 25 aprilie 2018.

 

Participati la evenimentul organizat de ARENA Constructiilor, joi 7 iunie, la Bucuresti !

 

Citiți și:

Reabilitarea strazilor cu 112 mil euro

Mari proiecte pentru fluidizarea traficului rutier, aprobate

In doua saptamani va demara construirea a circa 150 de locuinte

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 3/ mai 2018

Sus
Translate »