ARENA Constructiilor
Oferte locuri de munca top

Codul portocaliu de ploi abundente continua

Codul portocaliu de ploi continuă până astăzi la ora 18:00, a anunțat în această dimineață Administraţia Naţională de Meteorologie. Cod portocaliu de vreme instabilă este valabilă în 13 judeţe. Judeţele vizate de avertizarea de ploi abundente sunt: Vrancea, Buzău, Prahova, Covasna, Braşov (parţial), Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu (parţial), Gorj, Hunedoara (parţial), Alba (parţial) şi Caraş-Severin (parţial). Astfel, în jumătatea de nord a Olteniei şi a Munteniei, în sudul Transilvaniei şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură va continua să plouă, temporar abundent şi se vor cumula cantităţi de apă de 25 – 35 l/mp şi, pe arii restrânse, de 40 – 50 l/mp.
De asemenea, codul galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă, este în vigoare până în această seară la ora 21:00.
Astfel, în cea mai mare parte a țării (exceptând extremitatea vestică) vor continua perioadele cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se vor manifesta local prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice frecvente, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat de grindină. Prin cumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

De asemenea, în această seară, aria ploilor va fi în restrângere către nord-est, iar pe timpul nopții în Moldova și zona Carpaților Orientali izolat se vor cumula 20-25 l/mp.
 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus
Translate »