Oferte locuri de munca top
ARENA Constructiilor

Comertul cu ridicata creste, alimentand cererea de spatii logistice

Creșterea afacerilor din comerțul cu ridicata alimentează cererea pentru spații logistice, situație ce prefigurează afaceri bune și pentru dezvoltatorii de astfel de spații.

În primele două luni ale acestui an a crescut cu  8,8% cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), comparativ cu primele două luni ale anului 2017. Aceasta ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Cel mai mult a crescut comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+14,6%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+13,1%), comerţul cu ridicata nespecializat (+12,2%).

De asemenea, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare a crescut cu +11,3%.

În plus, creșteri importante au înregistrat și comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+8,6%), al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+6,0%), al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+5,5%).

În luna februarie 2018, comparativ cu luna februarie 2017

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a crescut cu 7,7% în luna februarie 2018, comparativ cu luna februarie 2017, în termeni nominali conform datelor furnizate de INS. ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Acest lucru s-a datorat creșterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+13,2%), al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+10,9%), al altor maşini, echipamente şi furnituri (+9,3%), comerţului cu ridicata nespecializat (+9,2%).

Creșteri au înregistrat și comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+6,3%), al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+5,7%), al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+4,2%).

 

Scădere față de ianuarie 2018

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2018, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansammblu cu 1,7%.

Asta ca urmare a scăderii comerţului cu ridicata specializat al altor produse (‐8,9%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (‐3,8%), comerţului cu ridicata nespecializat (‐2,6%).

S-au înregistrat scăderi în comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (‐2,3%), al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (‐1,5%), al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (‐0,7%).

Creşteri s‐au înregistrat la comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+5,2%).

 

Citiți și:

Inca un pas pentru demararea construirii unui mare ansamblu rezidential langa Bucuresti

Iluminat cu LED la trecerile de pietoni

Viitoare baza sportiva, in apropierea Bucurestiului

 

 

 Cititi revista ARENA Constructiilor nr 2/ aprilie 2018cop-1-mare

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

ac1-mare

 

Sus
Translate »