Erdbewegung-Osteuropa

Complexul Oradea Plaza  a fost cumparat de Lotus Center

Complexul multifuncțional Oradea Plaza a fost achiziționat de grupul de firme cu capital autohton Lotus Center, mare proprietar de centre comerciale din Oradea.

Vânzătorul este dezvoltatorul Portico Investments România, iar tranzacția a fost consiliată de compania de consultanță imobiliară Colliers International.

Oradea Plaza este un proiect imobiliar mixt poziționat strategic în Centrul Civic al orașului, care dispune de o suprafață închiriabilă de aproximativ 7.900 mp distribuiți egal între birouri de clasa A și spații de retail. La aceștia se adaugă 2.400 mp de teren liber pentru dezvoltare viitoare.

Complexul are în prezent chiriași de retail din toate ariile, de la servicii bancare sau de telefonie, până la farmacii, cafenele, magazine de fashion și un loc de joacă pentru copii, printre care eMag, Carrefour, Staer, Sensiblu, Medlife, NN sau BRD.

Dat în funcțiune în 2010 de către investitorul internațional Portico Investments, complexul multifuncțional include prima clădire de birouri de clasa A dezvoltată în centrul orașului Oradea.

Tranzacția face parte din strategia Portico Investments de a-și extinde amprenta în România prin achiziția mai multor spații de retail cu chiriaș unic din Capitală și din alte orașe mari din țară.

În urma achiziției Oradea Plaza, grupul de firme cu capital autohton Lotus, care are în portofoliu și centrele comerciale Lotus Retail Park, Oradea Shopping City, Trade Center și Lotus Center, devine cel mai mare jucător imobiliar din segmentul de retail din Oradea.

”În trecut, România a avut un volum destul de mic de investitori locali pe piața de active imobiliare. Dar odată cu maturizarea graduală a pieței, au prins elan tot mai mulți investitori locali, inclusiv antreprenori români cu business-uri puternice în principalele centre regionale din țară. Numai în ultimii doi ani, tranzacțiile de active imobiliare comerciale care au implicat cumpărători cu capital românesc s-au ridicat la peste 400 de milioane de euro”, precizează Simina Niculiță, Partner & Head of Retail Agency la Colliers International.

Valoarea investițiilor cu capital autohton a reprezentat, în 2019, aproximativ un sfert din totalul investițiilor imobiliare realizate în România, iar evoluția din ultimii ani a fost accelerată. În perspectivă, există un potențial important de creștere a investițiilor locale în real estate, începând chiar din 2020, care se conturează a fi cel mai bun an pentru investițiile imobiliare din România din perioada post-criză.

 

 

 

Citiți și:

Peste 5 mii mp spatii de depozitare, in pregatire in provincie

Demersuri pentru un parc industrial, pe aproape 19 ha

Trei blocuri cu cate 11 etaje, planificate sa fie construite in Bucuresti

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »