Erdbewegung-Osteuropa

Concurenta in crestere in sectorul constructiilor

În condițiile de piață favorabile sectorului construcțiilor, create ca urmare a aplicării mai multor facilități fiscale, tot mai multe firme intră în acest domeniu, crescând concurența.

Cele mai recente date arătă că, de la începutul anului până la sfârșitul lunii octombrie, numărul firmelor nou înregistrate a crescut cu peste un sfert, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Mai exact, numărul de înmatriculări persoane fizice și juridice cu activitate de construcții la Registrul Comerțului a crescut cu 25,5% în primele zece luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Numărul înregistrărilor a crescut de la 10.227 la 12.841. Numai în luna octombrie au fost înregistrate 1.149 de persoane fizice și juridice în acest sector de activitate.
În același timp, numărul profesioniștilor din construcții intrați în insolvență în primele zece luni ale acestui an a fost de 777. Față de aceeași perioadă a anului trecut când au fost 1.070 de intrări în insolvență, s-a înregistrat o scădere de 27%. În luna octombrie au intrat în insolvență 114 de profesioniști.
Tranzacțiile imobiliare

Înmatriculările ce au ca obiect de activitate tranzacțiile imobiliare s-au ridicat la 2.239 în primele zece luni ale anului în curs. Anul trecut, în ianuarie – octombrie au fost 2.195 înmatriculări de firme cu această activitate. În luna octombrie au fost înregistrate 270 de firme cu activitate imobiliară.

În primele zece luni ale anului 2019 au intrat în insolvență 93 firme cu activitate în tranzacțiile imobiliare. Față de primele zece luni din 2018 când au intrat în insolvență 152 de fime, scăderea a fost de aproximativ 40%. În luna octombrie 2019 au intrat în insolvență 11 firme ce se ocupă cu tranzacții imobiliare.
Ce se întâmplă la nivelul economiei
La nivelul întregii economii numărul înmatriculărilor în perioada primelor zece luni din acest an a fost de 116.820, mai mare cu 3,2% față de cel din perioada similară a anului trecut.

Numărul societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate intrate în insolvență a scăzut în primele zece luni din acest an cu circa 26%, comparativ cu perioada similară din 2018, la 5.170 unități.

Un număr de 736 de firme au intrat în insolvență în intervalul ianuarie – august 2018.

 

 

 

Citiți și:

A fost autorizata construirea unei cladiri de lux in Capitala

Peste 18 mil euro, pentru o baza de tratament balnear

Ce conditii sunt pentru rezervarea unei locuinte dintr-un proiect din Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

 

 

Sus
Translate »