Oferte locuri de munca top

Constructiile au incetinit în iunie

Volumul total al lucrărilor de construcţii a scăzut, în iunie comparativ cu luna mai, cu 4,8%  ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a anunțat Institutul Național de Statistică.

Scăderi au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-17,2%), la lucrările de reparaţii capitale (-9,0%) şi la lucrările de construcţii noi (-7,5%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată indică scăderi ale volumului construcţiilor inginereşti (-10,7%), clădirilor rezidenţiale (-9,8%) și clădirilor nerezidenţiale (-8,3%).

În schimb, comparativ cu luna iunie a anului trecut volumul lucrărilor de construcţii a fost mai mare cu 10,3%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+25,7%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+22,3%). Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 0,6%

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată indică creșteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: clădirile rezidenţiale (+17,6%), clădirile nerezidenţiale (+11,3%) şi construcţiile inginereşti (+5,7%).

În primul semestru comparativ cu perioada similară a anului trecut, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 21% ca serie ajustată. Creşterea este reflectată în volumul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+56,8%), al lucrărilor de reparaţii capitale (+44,7%) şi al lucrărilor de construcţii noi (+8,9%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată evidențiază creșterea volumului la construcţiile inginereşti (+32,6%), la clădirile rezidenţiale (+19,3%) şi la clădirile nerezidenţiale (+8,8%)

 

 

 

Citiți și:

Manopera pentru anvelopari

Mari dezvoltatori intarzie demararea unor proiecte

Viitor hotel, proiect al unei firme de constructii

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus
Translate »