Oferte locuri de munca top

Constructiile au un an bun

În vara acestui an s-a lucrat intens pe șantierele de construcții din țară, potrivit datelor statistice furnizate de Institutul Național de Statistică. Astfel, în luna iulie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, cu 4%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, creșterea a fost de 38,7% !

Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de construcţii noi (+45,6%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+41,5%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+0,1%). Pe obiecte de construcţii, au fost înregistrate creșteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: clădirile rezidenţiale (+44,1%), construcţiile inginereşti (+37,4%) şi la clădirile nerezidenţiale (+29,2%).

Pe perioada primilor șapte luni ale acestui an, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 18,8%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Creșterea s-a reflectat în volumul lucrărilor de construcţii noi cu 27,0%, al lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente cu 7,5% şi al lucrărilor de reparaţii capitale cu 2,8%.

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidențiază creșterea volumului lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale cu 31,6%, clădirile rezidenţiale cu 30,7% şi la construcţiile inginereşti cu 9,2%.

 

 

 

Citiți și:

Viitor sediu de birouri in Bucuresti

Ansamblu rezidential, in curs de autorizare in Capitala

A fost autorizata a treia etapa a unui mare proiect rezidential

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

Sus
Translate »