Oferte locuri de munca top

Construcţiile în regie proprie vor fi reglementate prin lege

casaO iniţiativă legislativă pentru modificarea legii 10/1995 privind calitatea în construcţii se află în dezbatere la Camera Deputaţilor luna aceasta.

Una dintre principalele modificări prevăzute de textul iniţiatorului este reglementarea construcţiilor de locuinţe în regie proprie.

“În ultimii ani s-a construit extrem de mult în regie proprie, iar lucrările esenţiale pentru rezistenţă, cum ar fi prepararea şi turnarea betonului, montarea armăturilor în elementele structurii de rezistenţă au ajuns să se facă «după ureche»”, se arată în expunerea de motive.

Astfel în urma punerii în aplicare a legii în noua formă ar exista obligativitatea verificării tehnice de calitate a proiectelor, investitorii ar avea obligaţia să asigure controlul calităţii lucrărilor prin diriginţii de şantier, s-ar crea premisele de achitare la stat a cotei de 0,7% din valoarea lucrărilor de construcţii.

De asemenea, textul modificat al legii include locuinţele cu parter sau parter şi etaj în seria imobilelor care se pretează controlului calităţii în construcţii.

Iniţiativa legislativă aparţine deputatului independent Petru Movilă şi se află în dezbatere la Comisia pentru industrii şi  servicii, Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi.

Modificarea legii a fost respinsă de Senat la sfârşitul lunii februarie şi se află în prezent în dezbatere la Camera Deputaţilor, camera decizională în acest caz.

2 Comentarii

  1. miruna said:

    Si in present exista obligativitatea de a fi verificate constructiile de catre diriginti de santier precum si plata cotei de 0.7% la acordarea autorizatiei, indifferent in ce regim de contructie se afla imibilul (regie proprie ori societate de constructii).
    Dl deputat este putin pe langa realitate.

  2. zamolxis said:

    „domnul deputat” trebuie sa gandeasca in primul rand,sa-si ordoneze salata mixta ce se pretinde lege. In primul rand este vorba despre caracterul aproape antisocial al suprareglementarilor in cazul unor constructii de mici dimensiuni ,exigente tehnice,etc…Este un deziderat de a da de lucru sutelor de mii de firme si „firmulitze” de „constructii ce someaza datorita preturilor aberante cerute intr-o tara unde salariul cel mai comun este de circa 3-4,maxim 500 de euro . Ar insemna ca un meserias (poate de 10 ori mai calificat si experimentat decat copilele/copilandri „arhitecte/i si structuriste/i” ce debiteaza pretentii si cerinte in proiecte demne de piramida lui Keops) sa nu poata sa-si contruiasca propria casutza (sub controlul care exista deja a insp.in constructii) si sa fie obligat ,fie sa renuntze ,fie in mod abuziv sa i se impuna costuri de „dorul lelii” suplimentare. E suficient sa se intereseze cum fac alte natii ce nu vor sa aiba oameni dormind pe strada,venind in ajutorul celor ce stiu si vor sa-si construiasca singuri ceea ce vor (drepturile omului) fara a aduce atingere celor din jur ,pe PROPRIA LOR PROPRIETATE. „Domnul deputat” nu realizeaza ca a fost ales spre a ajuta oamenii (nu bogatonii si mogulii) ,iar salariul si tot ceea ce decurge din „demnitatea” incredintzata de respectivii „oameni” sunt platite de aceeasi alegatori. Lobby-ul dumnealui pentru jmecherii din mafia „imobiliara” si „constructii” din Romania este de prost gust,cel putin ,daca nu imoral. Daca vor sa dea de lucru respectivilor nimic mai simplu decat sa NU SE MAI FURE .Sa se construiasca autostrazi ,scoli,spitale,cai ferate,infrastructura(canalizari,irigatii,etc..). O asemenea politica ar genera milioane de locuri de munca si ar aduce beneficii sociatatii. Dumnealui probabil traieste intr-o lume a sa si a gastii pe care o cunoaste.In Romania reala ,clasa medie nu exista inca ,atata timp cat Romania este clar cotata o tara cu nivel scazut de dezvoltare si si mai scazut de trai. Repet ,controlul in constructii civile exista si este TERIBIL DE STUFOS si pretentios . Ai nevoie de tone de avize ca sa bati un cui in ograda proprie. Nu asta-i calea.

Sus
Translate »